24.02.2021 — 16:03

В Департаменті соцзахисту ОДА відбулася зустріч з представниками недержавних закладів, що надають соціальні послуги

Ми розуміємо, що ваша праця – це у більшості випадків  благочинність, яка заслуговує поваги і вдячності. Тим не менш, соціальні послуги у закладах недержавної форми власності мають надаватися максимально якісно і найголовніше – безпечно, бо від цього залежить життя та здоров’я підопічних. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв під час зустрічі з представниками недержавних закладів соціальної сфери області.

Зустріч відбулася в рамках засідання робочої групи при облдержадміністрації, яка опікується питаннями роботи таких закладів. Нагадаємо, що створена вона була за дорученням Президента України з метою запобігання надзвичайним ситуаціям, подібним до трагедії у приватному пансіонаті в Харкові.

Володимир Юр’єв зауважив, що на сьогодні перевірено всі 23 виявлені в області заклади такого типу. Він в черговий раз підкреслив, що перевірки не мали на меті закрити заклади чи оштрафувати їх власників за знайдені порушення.

“В першу чергу, ми хотіли виявити основні  проблеми, які  існують. Зараз відсутні чіткі нормативи, що регламентують діяльність таких закладів. Однак, поки Міністерство соціальної політики України їх напрацьовує, ми прагнемо налагодити з вами співпрацю, аби посприяти, навчити вас і допомогти працювати більш професійно, більш якісно,” – зазначив посадовець.

У ході подальшого спілкування представники приватних закладів області, що долучилися до участі в розмові, мали можливість задати питання профільним фахівцям, розібратися з першочерговими заходами, які мають бути вжиті за результатами здійснених перевірок, отримати консультації та донести ті проблемні питання, з якими вони стикаються. Також вони отримали методичні рекомендації, які були напрацьовані та узагальнені членами робочої групи за результатами оглядів цих закладів.

Окрім того, увагу представників закладів акцентували на важливості охоплення підопічних та працівників вакцинацією від COVІD-19, що розпочинається у Україні, та розповіли, які дані потрібно надати і яким чином можна організувати цей процес.

“Мета всіх цих заходів єдина: створити в приватних закладах такі умови перебування для підопічних, які дозволять зберегти їх здоров’я, запобігти спалахам інфекційних хвороб, у тому числі і COVІD-19, та уникнути можливих надзвичайних ситуацій. Ми  налаштовані на конструктивну співпрацю і щиро вдячні всім вам за готовність до діалогу,” – підсумував заступник голови ОДА.