26.02.2021 — 13:52

Всеукраїнський фестиваль мов та культур (UFLC), ПІСЕННИЙ КОНКУРС «КОЛЬОРИ ГОЛОСІВ» (‘’COLORS OF VOICES’’)

Всеукраїнський фестиваль мов та культур (UFLC), ПІСЕННИЙ КОНКУРС«КОЛЬОРИ ГОЛОСІВ» ‘’COLORS OF VOICES’’

У 2021 році оргкомітет Міжнародного фестивалю мов та культур (IFLC), який вже 18 років поспіль ініціює в різних містах світу різноманітні творчі конкурси та шоу, проведе особливий пісенний конкурс, покликаний об’єднати молодь різних національностей і культур під знаком мистецтва, надавши можливість проявити свої таланти та зміцнити віру у себе навіть в умовах пандемії COVID-19. Так, у межах Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC) – вітчизняного відбіркового етапу міжнародного заходу, − буде влаштовано пісенний конкурс «Кольори голосів».

Організацією та проведенням цього заходу опікуватиметься оргкомітет Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC), репрезентований головним організатором конкурсу в Україні – Міжнародним культурним центром «Сяйво». Змагання проходитимуть за партнерської підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України та Міжнародної школи «Меридіан».

Комітет планує підготувати повну цифрову базу для здійснення названого конкурсу, який має на меті подарувати глядачам насолоду від споглядання неймовірних виступів талановитих учасників звідусіль – від Нової Зеландії до Канади.

ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ УКРАЇНСЬКОГО ВІДБІРКОВОГО ТУРУ ПІСЕННОГО КОНКУРСУ «КОЛЬОРИ ГОЛОСІВ»

  1. Кожен кандидат, який бажає представити Україну на великому фіналі (Grand Final) конкурсу, може взяти участь у відбірковому етапі лише з композицією українською мовою, що відповідатиме встановленим організаторами критеріям.
  2. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 3 хвилини.
  3. До участі у пісенному конкурсі запрошуються учні віком від 12 до 16 років (2005–2009 рр. народження).
  4. Конкурсанти, що презентуватимуть свої пісні, повинні:
    – Представники навчальних закладів, учні яких братимуть участь у конкурсі, повинні надіслати остаточну версію відеозаписів із реєстраційною формою до 8 березня 2021 року.
    – надіслати на електронну адресу festivalukr@gmail.com основні відомості про себе і коротке резюме;
    – зареєструватися для участі у конкурсі, засвідчивши згоду з умовами та заповнивши форму конкурсанта на сайті www.uflc.org.ua.
  5. Текст пісень, обраних конкурсантами для участі у конкурсі, не має суперечити критерію відповідності [загальнолюдським] цінностям дітей «віком від 12 до 16 років».
  6. Аби запобігти необ’єктивному суддівству, просимо учасників звернути особливу увагу на збалансованість звучання фонової музики та голосу на відеозаписах їхніх виступів. Саме тому журі не розглядатиме конкурсні композиції, записані на студії із використанням різних спецефектів та здійсненням професійного коригування.
  7. Члени журі братимуть до уваги національний колорит обраних учасниками костюмів, а також оцінюватимуть загальні культурні особливості.
  8. Відеоверсії виступів слід знімати у горизонтальному або вертикальному (у повний зріст) розташуванні за допомогою камери на стійкому штативі.
  9. Членів компетентного журі буде призначено оргкомітетом Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC). Учасникам буде повідомлено імена членів журі до дня здійснення змагань, і вони зможуть дізнатися їх на офіційному сайті Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC) – uflc.org.ua.
  10. Всеукраїнський фінал пісенного конкурсу «Кольори голосів» відбудеться в онлайн-форматі 20 березня 2021 року. Захід транслюватиметься наживо на «YouTube»-каналі Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC).
  11. Критерії оцінювання виступів, якими послуговуватимуть члени журі:
    – Відповідність обраної композиції голосовим можливостям конкурсанта.
    – Ритмічність виконання композиції (відповідність заданому ритмові).
    – Правильне інтонування під час виконання пісні (дотримання правильної тональності упродовж виступу).
    – Вправність конкурсанта у виконанні, мелодійність і гармонійність виступу.
    – Вимова та дикція.
    – Жестикуляція, міміка і самопрезентація на сцені.
    – Національні особливості обраного вбрання.

Конкурс проходитиме у 3 етапи:

1-й етап

Представники навчальних закладів, учні яких братимуть участь у конкурсі, повинні надіслати остаточну версію відеозаписів із реєстраційною формою до 8 березня 2021 року. На жаль, відео, розміщені після цієї дати, не оцінюватимуться.

2-й етап

Відеороботи усіх кандидатів протягом 9–10 березня 2021 року розглядатимуть члени компетентного журі Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC), які визначать 14 фіналістів.

Результати відбору буде оголошено на сайті Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC) та на його офіційних сторінках у соцмережах 11 березня 2021 року.

3-й етап

Відібрані членами журі 14 фіналістів протягом 11–15 березня 2021 року записуватимуть свої виступи у національному вбранні за технологією хромакей («зеленого екрану»), що дозволить відтворити атмосферу реального шоу. Наново відзняті у такій техніці високоякісні відеороботи необхідно надіслати представникам оргкомітету Всеукраїнського фестивалю мов та культур (UFLC) не пізніше 16 березня 2021 року.

У додатку Ви можете ознайомитися з технічними деталями, які допоможуть відзняти відео у форматі хромакей у найякісніший спосіб. До того ж, наш технічний консультант завжди зможе зорієнтувати Вас в онлайн-режимі. Матеріал, відзнятий без урахування встановлених критеріїв, не розглядатиметься. У випадку відсіювання конкурсанта, що подав неналежно оформлений матеріал, його місце посяде «запасний» фіналіст.

ПРОГРАМА ФІНАЛЬНИХ ЗАХОДІВ У МЕЖАХ УКРАЇНСЬКОГО ЕТАПУ ПІСЕННОГО КОНКУРСУ «КОЛЬОРИ ГОЛОСІВ»

1. Імена членів журі конкурсу, який наживо транслюватиметься на «YouTube»і 20 березня 2021 року, буде оголошено 18 березня 2021 року.

2. У день проведення змагань члени компетентного журі переглядатимуть відеовиступи учасників, після чого коментуватимуть їх і виставлятимуть свої оцінки.

3. За три дні до фіналу виступи 14-х фіналістів буде розміщено в Інтернеті, де протягом цих трьох днів триватиме народне онлайн-голосування за них. Глядачі матимуть можливість голосувати за учасників протягом 18–20 березня 2021 року. Народне голосування буде припинено за годину до початку фінального туру змагань. Оцінки глядачів складатимуть 25 % від загального результату конкурсантів, 75 % припадатимуть на бали, виставлені членами журі.

4. Остаточні результати конкурсу буде оголошено у прямому ефірі о 15:00 у суботу, 20 березня 2021 року.

5. Переможці українського фіналу пісенного конкурсу отримають такі нагороди:

Перше місце :  4000 UAH.

Друге місце:     3000 UAH.

Третє місце:     2000 UAH.

Винагорода за найкращий костюм:    500  UAH.

Усім учасникам буде вручено сертифікатами. Перші 14 фіналістів отримають пам’ятні медалі та сертифікати.

Єдиний переможець українського відбіркового туру представлятиме Україну на світовому фіналі Міжнародного фестивалю мов та культур (IFLC).

Переможці всесвітнього фіналу пісенного конкурсу Міжнародного фестивалю мов та культур (IFLC) отримають такі нагороди:

Перше місце:  1000  доларів.

Друге місце:    750  доларів.

Третє місце:    500   доларів.

Винагорода за найвдаліший вибір пісні:    300  доларів.

Винагорода за найкращий костюм:    300 доларів.

Заохочувальний приз:    300  доларів.

Усіх конкурсантів буде відзначено сертифікатами.

відеопрезентація конкурсу: 

умови, деталі реєстрації: intflc.org/cov/

Email:  info@intflc.org