15.08.2016 — 16:22

Тридцять подолян звернулися до обласної адміністрації за вирішенням питань

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбувся черговий особистий прийом громадян. Жителів області, що прийшли на прийом, вислухав т.в.о. заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Олег Кузмінчук.

На розгляд посадовця надійшло 30 звернень.

Основна частина звернень стосувалась виділення заявникам матеріальної допомоги. З таким проханням прийшли 18 громадян.

Також декілька звернень стосувались земельних питань, зокрема, виділення земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства та вирішення межових спорів.

Жительки м.Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова просили сприяти у вирішенні питання здійснення ремонту квартир, а також встановленні статусу їх житла, оскільки вони не отримали ордери на вказані квартири.

2

Ще один заявник звернувся з проханням прискорити розгляд питання про ремонт аварійного приміщення колишньої школи у с.Бахмутівці Хмельницького району. Приміщення було виділене для підприємства, яке займається  реставрацією такого унікального українського інструменту як бандура, а також  має на меті відродити в Україні серійне виробництво цих музичних інструментів.

Із колективним зверненням до влади звернулися жителі села Драчі Старокостянтинівського району. У зв’язку із реорганізацією системи освітніх закладів заплановано закриття їх сільської школи як малокомплектної. Але з цим категорично не згодні батьки учнів. За їх словами, у школі проведено всі необхідні роботи, є необхідні запаси палива на зиму, приміщення повністю готові до нового навчального року. У той же час, школа у сусідньому селі за 7 км, де мають надалі навчатись діти, у набагато гіршому стані, дорога до неї потребує ремонту. Також, зі слів заявників, шкільний автобус, виділений для перевезення учнів до нового місця навчання, у поганому технічному стані.

4

Ще одне звернення від жительки с.Слобідка Сатанівська Городоцького району стосувалось проведення ремонту дороги.

Мешканець мікрорайону Ружична, що в обласному центрі, звернувся зі скаргою на недотримання заборони щодо руху важковагового транспорту вул.Кам’янецькою,  у зв’язку з чим приватні будинки заявника та його сусідів поступово руйнуються. Також він просив розглянути питання щодо законності передачі в оренду озера, що знаходиться в Ружичній. За словами чоловіка, орендатор не лише незаконно користується водним об’єктом, а й своєю діяльності завдає шкоди навколишньому природному середовищу.

3

Олег Петрович уважно заслухав усіх подолян, які прийшли на прийом, надав відповідні роз’яснення щодо подальших дій у напрямку вирішення їх проблем, а також доручив відповідним структурним підрозділам проконтролювати розгляд порушених питань у повному обсязі та згідно із законодавством.

Всі звернення будуть перебувати на особистому контролі у голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.