03.03.2021 — 15:33

Визначено переможців ІІ обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021»

Сьогодні в Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021». З 1 по 26 лютого в он-лайн режимі прогресивні освітяни Хмельниччини презентували свої педагогічні надбання, інноваційні підходи, педагогічну майстерність у таких номінаціях: “керівник закладу освіти”, “математика”, “трудове навчання” та “українська мова та література”. Конкурс «Вчитель року – 2021» об’єднав відданих своїй справі, відкритих до нових знань, готових ділитися своїми надбаннями керівників закладів освіти, учителів, а найголовніше, вмотивованих і відповідальних у своїй професії яскравих особистостей.

Привітати кращих учителів краю завітали голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, ректор Хмельницького ОІППО Віктор Очеретянко, голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Анатолій Яримюк, педагогічна громадськість області та інші поважні гості.

Вітаючи учасників заходу, Сергій Гамалій наголосив, що Президент та Уряд України приділяють значну увагу освітній галузі, утвердженню високого суспільного статусу педагогічних працівників, підвищенню фахового рівня педагога. Власне, і Всеукраїнський конкурс «Учитель року» був започаткований Указом Президента України як професійне змагання кращих освітян України.

“Такі конкурси – це потужний стимул для вдосконалення нових ідей та форм роботи. Для того, щоб країна розвивалася, необхідно зробити такі важливі кроки: перший – подолати корупцію, а другий – забезпечити гідну заробітну платню для вчителів, лікарів і військових. Тож маємо стимулювати вчителів, адже вони несуть за собою ті знання, які потрібні нам для розбудови заможної країни”, – сказав голова адміністрації.

Сергій Гамалій вручив нагороди переможцям у номінаціях “трудове навчання” та “українська мова та література” та побажав усім невичерпної енергії, оптимізму, сили, професіоналізму та перемоги у фінальному – третьому турі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021».

Слід зазначити, що обласна державна адміністрація декілька років поспіль опікується виділенням коштів на матеріальне заохочення здобувачів середньої освіти, які посідають призові місця на предметних олімпіадах та в конкурсі-захисті Малої академії наук на всеукраїнському рівні. Так, в ході реалізації реформи “Нова українська школа” для школярів області було придбано близько 30 тис. парт, спортивного інвентаря та меблів на суму майже 58 млн.грн. У 2020 році було виділено близько 300 тис. грн. на преміювання дітей, в цьому році для Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти виділено 88 тис. грн. на преміювання педагогів.

Ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктор Очеретянко розповів, що конкурс “Вчитель року” – це традиційний фаховий конкурс педагогічної майстерності в різних номінаціях. Цьогоріч – це 25 ювілейний конкурс. Він був надзвичайно складний для організаторів та учасників, оскільки проходив в дистанційних умовах. Захід проходив у два етапи: на першому етапі участь взяли більше 200 чоловік, на другому – 66 учасників. “Я задоволений організацією конкурсу і володінням нашими педагогами інтерактивним зв’язком, рівнем їх компетентності, професіоналізмом. Результати конкурсу свідчать про те, що ми маємо величезний інтелектуальний потенціал педагогів області”, – сказав Віктор Очеретянко.

Конкурс проходив на добровільній основі і кожен його етап супроводжувався тестовими завданнями, які включали в себе як відкриті уроки, які проводили лише в номінації “математика” та “українська мова”, так і тестові завдання, які виконувалися конкурсантами перед комп’ютером в он-лайн режимі. Оцінки виставлялися прозоро – одразу на офіційному сайті Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Тож кількість учасників першого туру у номінації “керівник закладу освіти” у розрізі регіонів – 42 учасники, “трудове навчання” – 66 учасників, де область посіла 2 місце із 25 регіонів, “математика” – 111 учасників, область посідає перше місце, “українська мова та література” у розрізі регіонів – 101 учасник, область посіла  3 місце із 25 регіонів. У другому турі  участь у конкурсі взяли 66 педагогів. У номінації “керівник закладу освіти” – 11, “трудове навчання” – 15, “математика” – 21, “українська мова та література” – 19. З них 16 учасників стали переможцями та дипломантами конкурсу, 4 стали абсолютними переможцями, які захищатимуть честь області на конкурсі Всеукраїнського рівня, який розпочнеться у квітні 2021 року.

Вчитель року – 2021

Номінація «Керівник закладу освіти»

ПІП місце Навчальний заклад
Томич Ірина Василівна І директор навчально-виховного комплексу № 9 м. Хмельницького
Щур Наталя Миколаївна ІІ директор Шепетівської загальноосвітньої школи

І-ІІІ ступенів № 6

Яцюк Микола Сергійович ІІ директор Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2

Нетішинської міської ради

Срібняк Віра Вікторівна ІІІ директор Свіршковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Чемеровецької селищної ради
Гріх Тетяна Вікторівна ІІІ директор Кузьминського ліцею Городоцької міської ради

 

Номінація «Трудове навчання»

ПІП місце Навчальний заклад
Середюк Тетяна Валеріївна І учителя трудового навчання Деражнянського

ліцею № 1 імені Петра Стрілецького

Бородько Ігор Олександрович ІІ учителя трудового навчання

Сахновецької загальноосвітньої школи

І-ІІІ ступенів Сахновецької сільської ради

Ціцельська Дарина Миколаївна ІІІ учителя трудового навчання

Кам’янець-Подільської загальноосвітньої

школи № 17 І-ІІІ ступенів

Паламарчук Володимир Васильович ІІІ учителя трудового навчання Старокостянтинівського

навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа

І ступеня, гімназія» Старокостянтинівської міської ради

Хмельницької області імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука,

 

Номінація «Математика»

ПІП місце Навчальний заклад
Івасюнько Майя Юріївна І учителя математики

Хмельницької гімназії № 1

імені Володимира Красицького

Проценко Наталія Анатоліївна ІІ учителя математики Баговицького ліцею (зі структурними підрозділами

«гімназія» та «початкова школа»)

Коваленко Олена Василівна ІІІ учителя математики Городоцького ліцею № 1 Городоцької міської ради

Номінація «Українська мова та література»

ПІП місце Навчальний заклад
Ковальчук Ганну Андріївну І учителя української мови та літератури Летичівського ліцею № 2

Летичівської селищної ради

Соколюк Юлію Петрівну ІІ учителя української мови та літератури Шепетівської загальноосвітньої школи

І-ІІІ ступенів № 4 ім. Валі Котика

Фірсову Лілію Борисівну ІІ учителя української мови та літератури  філії Старосинявського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка – Заставецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Старосинявської селищної ради

Самолюк Оксану Дмитрівну ІІІ учителя української мови та літератури Старокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Старокостянтинівської міської територіальної громади