11.03.2021 — 18:44

Дмитро Разумков зустрівся з представниками регіональних бізнес-асоціацій Хмельницької області та об’єднань великого бізнесу

11 березня за участі Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова відбулося засіданні круглого столу з представниками регіональних бізнес-асоціацій Хмельницької області та об’єднань великого бізнесу. До участі у заході долучилися народні депутати України від Хмельниччини, голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк та інші поважні гості.

Розпочинаючи зустріч, Голова Парламенту зазначив, що для впровадження реформ державі важливо відчувати підтримку бізнесу, а бізнесу важливо працювати, отримуючи підтримку від держави. «З урахуванням реформи децентралізації, ми зможемо досягти високих результатів нашої спільної роботи. Але для того, щоб проводити реформи, нам потрібна буде підтримка бізнесу. А бізнесу буде важко працювати, не маючи  підтримки з боку влади», – відзначив Дмитро Разумков. Він додав, що співпраця важлива як з місцевою владою, так і з Верховною Радою, яка ухвалює закони, направлені на підтримку бізнесу.

Одним із таких Голова Парламенту вважає законопроект «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями».  «Закони про так звані інвестиційні няні, які допомагають залучати інвестиції не лише від іноземних, але й від українських інвесторів», – зауважив Дмитро Разумков.

Крім того, він виділив низку ініціатив, що направлені на підтримку підприємництва, зокрема щодо податкової амністії та внесення змін до Закону «Про індустріальні парки». «Наступного тижня у першому читанні планується розгляд законопроекту № 4416-1. Питання такого характеру турбують не лише Хмельниччину, а кожен регіон, де я був. Адже це можливості для розвитку та залучення інвестицій», – зазначив Голова Верховної Ради.

За словами Дмитра Разумкова, для вирішення важливих для підприємництва питань об’єднувалися представники всіх депутатських фракцій та груп Парламенту. «Є законопроекти, які допомагали малому, середньому, великому бізнесу на початку коронавірусної кризи. Зараз ми намагаємось вибудовувати співпрацю і з місцевою владою, і з представниками бізнесу, тому що чесний бізнес – це податки в державу та можливості для влади рухатися вперед», – наголосив він.

В свою чергу, голова адміністрації Сергій Гамалій зазначив, що Хмельниччина є інвестиційно привабливим регіоном України. В області розвинуте підприємництво, великий промисловий потенціал, є унікальні природні ресурси, власні енергоресурси, розвинена транспортна інфраструктура. Вже декілька років підряд Хмельницька область займає лідируючі позиції в аграрному секторі держави. Разом з тим, відмітив він, Хмельниччина, як і вся держава, відчула коронавірусні наслідки і намагається їх мінімізувати, та створити умови для розвитку регіону. Для цього в обласній державній адміністрації систематично проводяться зустрічі з представниками різних галузей, аби почути їхні проблеми та віднайти шляхи їх вирішення.

Також нещодавно відбулася зустріч з народними депутатами України від Хмельниччини, щоб обговорити питання, які потребують підтримки народних депутатів України.

“Ми дякуємо Верховній Раді України, що приймається багато хороших законодавчих ініціатив. До прикладу закон, відомий, як “закон про інвестнянь” для сприяння великим інвесторам, щоб допомагати їм подолати бюрократичні та інші перепони. Ми розуміємо, що влада на місцях виступає «містком» між бізнесом і центральною владаю, і на місцях ми маємо знайти баланс інтересів, щоб з одного боку підтримати бізнес, а з іншого – найти можливість утримувати соціальну сферу”, – сказав очільник області.