18.03.2021 — 17:43

“Велике будівництво” на Хмельниччині: брифінг

Сьогодні заступник голови ОДА Сергій Ткачук провів щотижневий брифінг, присвячений питанню реалізації на Хмельниччині програми Президента України “Велике будівництво”.

Головні тези:

➡ У 2021 році в опорних лікарнях області, в рамках програми Президента України “Велике будівництво”, проводиться реконструкція 10 приймальних відділень. Фактично у 7 опорних лікарнях будівельні роботи завершені, у 3 – роботи знаходяться на завершальному етапі. Наразі вирішуються питання щодо поставки медичного обладнання, його встановлення, оформлення медичним закладом документів щодо внесення змін до ліцензії по роботі з іонізуючим випромінюванням. За попередніми прогнозами усі приймальні відділення розпочнуть свою роботу на початку квітня.

➡ До програми “Велике будівництво” на 2021 рік також включені об’єкти, які були затверджені 4 березня Міжрегіональною комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. До цього переліку потрапило 9 проектів, а саме:

–  Хмельницька обласна дитяча лікарня по вул.Кам’янецька, 94 в м.Хмельницькому — будівництво лікувально-діагностичного корпусу – 71100,0 тис грн.

– Хмельницький обласний онкологічний диспансер по вул.Пілотській, 1 в м.Хмельницькому — технічне переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії радіологічного відділення – 11379,079 тис грн.

– Очисні споруди каналізації потужністю 500 куб.м./добу в смт Віньківці, Віньковецького району – будівництво – 22299,699 тис грн.

– Очисні споруди та напірний колектор в м.Дунаївці (II черга – напірний колектор, піскоуловлювачі, каналізаційна насосна станція) — реконструкція – 6024,113 тис грн.

– Новоушицький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «гімназія» по вул.Подільській, 27 в смт Нова Ушиця – капітальний ремонт будівлі гуртожитку – 4930,716 тис грн.

– Солобковецька ЗОШ по вул.Грушевського, 27/1 в с.Солобківці, Ярмолинецького району – реконструкція будівлі під комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Солобковецької сільської ради – 6716,822 тис грн.

– Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул.Соборності, 9 в м.Славута – реконструкція корпусу №1 – 35531,697 тис грн.

– Міський стадіон ім.Г.А.Тонкочеєва по пр.Грушевського, 29 м.Кам’янець-Подільський – капітальний ремонт – 24100,0 тис грн.

– Ясла-садок «Дзвіночок» по вул.Дружби, 3 у смт Чемерівці, Чемеровецького району — реконструкція (з облаштуванням ігрового майданчика) – 7162,65 тис грн.

➡ Крім того, до проекту “Велике будівництво” на Хмельниччині включені дороги місцевого значення. У січні був затверджений Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг області за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році. До цього переліку входять 52 об’єкти: 7 нових мостів, 1 – міст (перехідний об’єкт), 25 доріг місцевого значення, 19 вулиць (комунальної власності). На 31 об’єкт вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, на 29 – проведено експертизу, розпочато тендерні процедури.

➡ Також “Велике будівництво” буде продовжуватися на дорогах державного значення, які знаходяться у віданні Укравтодору. Разом з тим, ОДА здійснює контроль та координацію робіт, що здійснюється на цих автошляхах. У грудні встановлено систему моніторингу за станом доріг та умовами руху (застосування європейського механізму зважування вантажівок у русі Weight-in-Motion (WiM) на автодорозі державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, км 208+000 – км 209+820 та наразі працює у тестовому режимі. Проводяться роботи із встановлення ще 3 систем, укладено договори на виконання робіт з ТОВ «Дорстрой монтаж Київ».