26.03.2021 — 11:43

Національна гвардія України святкує сьому річницю cтворення

26 березня відзначається День Національної гвардії України, день усіх військoвих, які у лавах нацгвардії служать справі зміцнення oбoрoнoздатнoсті та підвищення безпеки нашoї держави.

Впродовж останніх років Національна Гвардія стала потужною силою, яка виконує не лише завдання з оборони національного суверенітету на Сході країни, а й забезпечує громадський порядок та захищає державні об’єкти.

Сьогодні, в честь сьомої річниці створення Національної гвардії України, у військовій частині 3053, що у місті Хмельницькому, заступник голови ОДА Володимир Юр’єв привітав військовослужбовців з днем професійного свята та подякував їм за вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданості Українському народові.

“Мені приємно відзначити, що являючись надійною опорою незалежності нашої держави, воїни Національної гвардії в перших рядах стали на її захист і роблять все необхідне задля відстоювання незалежності, територіальної цілісності та недоторканості України. Саме тому ми щиро вдячні Вам за сумлінне виконання службово-бойових завдань” – відзначив Володимир Васильович.

До урочистостей також долучилися почесні гості – ветерани-військовослужбовці, представники органів влади, місцевого самоврядування, інших військових формувань, поліції, закладів освіти та культури, які прибули на святкування з подяками, грамотами та подарунками для командування військової частини й гвардійців від громади міста Хмельницького та області.

Так, відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Сергія Гамалія, за сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня Національної гвардії України нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:
– старшого сержанта Галецького Ярослава Вікторовича, головного сержанта 3-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти;
– молодшого сержанта В’юна Костянтина Володимировича, старшого стрільця 3-го відділення 2-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти;
– старшого солдата Левчука Андрія Вікторовича, старшого дресирувальника кінологічного взводу.