30.03.2021 — 13:59

Хмельниччина: вдалося зменшити суму заборгованої заробітної плати на 3,3 млн грн

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін провів засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На порядок денний виносилося питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.

Як повідомив перший заступник голови ОДА, станом на 29 березня 2021 року в області спостерігається заборгованість із заробітної плати на 19 підприємствах. Зокрема, на 18 економічно активних підприємствах борг складає 10,5 млн грн або (86,4% від загального боргу в області) та 1 підприємство-банкрут – 1,7 млн грн (13,6%).

Разом з тим, відмітив посадовець, вжиті заходи дали змогу зменшити суму заборгованої заробітної плати в області з 15,5 млн. грн станом на 1 лютого, до 12,2 млн гривень на сьогоднішній день.

Так, відбулося часткове, а в окремих випадках повне погашення заборгованості перед працівниками підприємств, керівників яких було заслухано на минулому засіданні комісії.

 ➡ ДП Науково-технічний комплекс “Завод точної механіки” — заборгованість у сумі 2042 тис. грн погашена у повному обсязі;

 ➡ Дочірнє підприємство “Тепловода” КП “Міськтепловодаенергія” Кам’янець-Подільської міської ради – заборгованість у сумі 325,0 тис. гривень погашена у повному обсязі;

 ➡ КП Кам’янець-Подільська міська Друкарня” — заборгованість у сумі 48 тис. гривень погашена у повному обсязі;

 ➡ Комунальне підприємство Полонської міської ради “Благоустрій” – заборгованість у сумі 329 тис. грн погашена у повному обсязі.

 ➡ ТОВ НВФ “АДВІСМАШ” (м. Хмельницький) — заборгованість зменшилася на 426 тис. грн, але до кінця не ліквідована (загальний борг 617,0 тис. гривень);

 ➡ ТОВ “ХМЕЛЬНИЦЬКАРХПРОЕКТ” (м. Хмельницький) – заборгованість зменшилася на 171 тис. грн, борг у сумі 200 тис. гривень ще залишається;

 ➡ ДП Міністерства оборони України «Українська дорожньо-транспортна компанія «ВОЄНКОСЕРВІС-43» (м. Хмельницький) —  борг зменшився на 89,0 тис. гривень (загальний борг, що залишається – 157,0 тис. гривень);

 ➡ 55 Управління начальника робіт (м. Хмельницький) – зменшення відбулося у сумі 53,0 тис. грн (загальний борг 680,0 тис. гривень).

В продовження засідання присутні заслухали представників підприємств-боржників та обговорили подальші кроки для ліквідації боргу із заробітної плати в області.

“Питання боргів, легалізації трудових відносин знаходиться на постійному контролі голови адміністрації. Тож сподіваюся, що наші планові заходи дадуть максимально позитивний результат і ми спільними зусиллями зменшуватимемо заборгованість перед працівниками в регіоні”, – сказав Сергій Тюрін підсумовуючи засідання.