31.03.2021 — 16:56

Результати брифінгу за 31 березня. ВІДЕО

Під час сьогоднішнього брифінгу заступник голови ОДА Сергій Ткачук розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію та про стан реалізації на теренах області програми Президента України “Велике будівництво”.

Головні тези брифінгу:

➡ Другий день поспіль, виходячи з показників, Хмельниччина наближається до “червоної” зони. Якщо завтра показники залишаться на такому самому рівні, то область перейде до “червоної” зони, де будуть застосовані усі карантинні обмеження, передбачені постановою Кабінету Міністрів України.

➡ На лікуванні перебуває 11992 особи: 1828 лікується стаціонарно, 10164 – амбулаторно. Спостерігається безвідповідальність громадян, які перебувають на амбулаторному лікуванні, в частині не дотримання самоізоляції. Так, працівниками Нацполіції протягом дня складається більше 1 тисячі протоколів про притягнення таких осіб до адміністративної відповідальності.

➡ На території Славутської міської лікарні планується розгортання мобільного госпіталю для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Наразі вживаються усі організаційні заходи по його розгортанню. Шпиталь укомплектований усім необхідним обладнанням, кисневими концентраторами та ШВЛ. Територія госпіталю складатиме 12 тис.м.кв., наразі формуються медичні бригади для роботи у ньому.

➡ Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 65,05% (без підозр), 1828 хворих, 379 підозр. Кількість ліжкомісць розгортається відповідно до плану. Також направлено відповідні документи щодо включення Білогірської ЦРЛ до переліку закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19, що дасть можливість збільшити ліжковий фонд по області.

➡ Усі 23 медичних заклади області, які надають допомогу хворим на COVID-19, в повній мірі забезпечені апаратами ШВЛ. Наразі керівництвом області вживається чимало заходів щодо встановлення протягом року кисневих станцій в даних медичних закладах.

➡ В області сформовано 13 мобільних бригад, якими проводиться щеплення від COVID-19. Кількість вакцинації на території області суттєво зросла – станом на 30 березня щеплено 590 осіб, загалом вакциновано 6118.

➡ У 2021 році в опорних лікарнях області, в рамках програми Президента України “Велике будівництво”, проводиться реконструкція 10 приймальних відділень. Фактично більша частина приймальних відділень (7 приймальних відділень) приймають хворих. Поки що приймальні відділення не надають повний спектр послуг, оскільки наразі триває робота по встановленню медичного обладнання, оформлення медичним закладом документів щодо внесення змін до ліцензії по роботі з іонізуючим випромінюванням тощо.

➡ Також із поліпшенням погодних умов відновлено ремонтні роботи на дорогах області. На даний час триває вирубка порослі, очищення узбіч, фрезерування, влаштування асфальтобетонного покриття. Так, активно розпочалися роботи на дорозі Н-03 Житомир – Чернівці.