01.04.2021 — 09:16

Сергій Гамалій взяв участь у міжнародній конференції з питань удосконалення системи територіальної оборони

31 березня у Києві голова ОДА Сергій Гамалій взяв участь у міжнародній конференції з командувачами територіальної оборони країн-партнерів під керівництвом командувача територіальної оборони Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

Основною метою конференції є обмін досвідом щодо удосконалення (побудови) системи територіальної оборони, вироблення спільних підходів до підвищення її ефективності.

“Країни НАТО приділяють значну увагу розвитку територіальної оборони, і Україна переймає досвід в цих країн. У Хмельницькій області щорічно розробляємо план підготовки територіальної оборони і щорічно проводимо стрілецькі дні, до участі в яких залучаємо мешканців області та проводим тренування. Такі заходи дійсно важливі для нашої держави, тому що кожен громадянин при необхідності буде готовий захищати свій дім, свою землю,” – зазначив Сергій Гамалій.

Під час заходу учасників ознайомили із завданнями, структурою та організацією роботи Центру оперативного управління Командування територіальної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України та його рухомим модулем.

Участь у конференції взяли керівний склад Командування Сухопутних військ ЗСУ, командувачі територіальної оборони країн членів і партнерів НАТО та представники української влади взяли участь у заході та обговорили перспективи розвитку цього важливого компоненту армії та можливості для впровадження сучасної системи територіальної оборони в українському війську.

Фото Волинська обласна державна адміністрація