01.04.2021 — 20:35

Сергій Гамалій зустрівся з представниками виконавчої дирекції регіональної філії «Південно-Західна залізниця»

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій зустрівся з представниками виконавчої дирекції регіональної філії «Південно-Західна залізниця» на чолі з її керівником Артемом Мироновичем. До розмови долучилися народний депутат України Сергій Мандзій, заступники голови ОДА Сергій Тюрін, Сергій Ткачук, Володимир Білик та перший заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Як зауважив Сергій Гамалій, в сучасному світі логістика має величезне значення для економічного розвитку регіону, і залізниця – один із найзручніших способів перевезень вантажів, тому для Хмельниччини дуже важливо, аби вона працювала безперебійно та швидко.  Саме ця зустріч мала на меті налагодження тісної співпраці та вирішення проблем, що постають у сфері залізничних перевезень, а також напрацювання рішень щодо окремих об’єктів, які перебувають у власності Укрзалізниці .

У ході спілкування учасники обговорили організацію в області вантажних перевезень відповідно до потреб та запитів місцевого бізнесу, приміських пасажирських перевезень, відшкодування територіальними громадами вартості перевезення пільгових категорій громадян, тощо.

Окремо обговорили реалізацію проєкту щодо концесії і подальшої реконструкції залізничного вокзалу у м.Хмельницькому та порядок передачі на баланс Хмельницької міської ради одного з корпусів відомчої залізничної лікарні.