22.08.2016 — 18:13

Олег Гуменний провів нараду щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі

Сьогодні відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі. Провів її т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

У ході наради начальник Управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області Віталій Дзюба доповів, що з метою виявлення нелегальних перевізників на території області та контролю над станом виконання планів з усунення недоліків, що мають об’єкти транспорту, продовжують роботу мобільні групи у складі працівників Управління Укртрансбезпеки, патрульної поліції та громадськості.

2

В результаті проведених перевірок за минулий тиждень виявлено 5 таксистів, що здійснювали перевезення пасажирів без ліцензії. Складено 30 актів про порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”.

При перевірці дотримання законодавства у частині перевезення вантажів виявлено 3 перевищення допустимої ваги, в результаті чого до бюджету стягнуто 70 євро.

Також з метою посилення контролю за дотриманням автоперевізниками вагових та габаритних параметрів автотранспортних засобів при здійсненні перевезень вантажів 20 серпня в області введено в дію другий габаритно-ваговий комплекс, що працюватиме у цілодобовому режимі.

Продовжується активна робота по виявленню необлікованих працівників на маршрутах пасажирських перевезень.

Завдяки вжитим заходам спостерігається зростання кількості громадян, що подають заяви на державну реєстрацію права здійснення підприємницької діяльності у сфері пасажирських перевезень. За останніми даними, за тиждень до відповідних органів звертається близько 50-60 чоловік.

Триває і робота по легалізації річкових перевезень. Відтепер дозвіл на здійснення цієї діяльності можна буде отримати у відкритому в обласному центрі минулої суботи Пункті видачі дозвільних документів та надання адміністративних послуг, що знаходиться за адресою вул.Заводська, 155.

За результатами наради Олег Гуменний надав посадовцям відповідні доручення. Зокрема, він наголосив на необхідності активізації заходів, спрямованих на виявлення “нелегальних” перевізників та посилення  співпраці з громадськими організаціями, а також проведення роз’яснювальної роботи з керівниками диспетчерських служб таксі з метою переведення діяльності перевізників у легальну площину.

Особливу увагу посадовець попросив звернути на питання дотримання безпеки пасажирських перевезень (наявності відповідних дозвільних документів, проведення технічних оглядів, передрейсових медичних оглядів водіїв тощо).

“Безпека пасажирських перевезень – головне завдання, що стоїть перед органами влади та правоохоронцями, адже життя людини – це найбільша цінність,” – наголосив Олег Вікторович.