22.04.2021 — 10:05

До уваги представників органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад  

Процеси децентралізації та реформи самоврядування перетворили територіальні громади на суб’єкти управління, тим самим поклали на них відповідальність за планування сталого розвитку своєї території, просторове планування, збереження навколишнього середовища. Від професійності та системності дій представників громад залежить не тільки розвиток та процвітання окремої території, а й загалом добробут всієї країни.

Національний центр сталого розвитку спільно з Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ) усвідомлюючи значимість на державному та місцевому рівнях необхідність сприяння конкурентоспроможності територіальних громад шляхом ефективного використання ними інструментів місцевого сталого розвитку, пропонує долучитись до всеукраїнського освітнього проєкту «Лідери змін з екологізації громад».

Проєкт «Лідери змін з екологізації громад» передбачає проведення низки освітніх заходів, курсів, семінарів з метою навчання усіх зацікавлених сторін за напрямки сталого розвитку громад із залученням представників місцевої влади, територіальних громад, державних службовців профільних органів, експертів у сфері екологічної безпеки. Першим заходом у рамках проєкту відбудеться дводенний (13-14 травня) онлайн-курс «Сталий розвиток громади: від планування до реалізації проєкту».

Метою даного курсу є навчити ефективно планувати екологічну діяльність у громаді та свідомо проходити стратегічну екологічну оцінку програм розвитку громади.

Учасники курсу поглиблять знання щодо інструментів ефективного планування діяльності у розрізі сталого розвитку, механізмів залучення коштів на екологічні видатки, ефективних інструментів локальної демократії та отримають поради з власного досвіду експерта курсу.

Закликаємо усіх зацікавлених представників органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад Хмельницької області долучитись до онлайн-курсу

Детальна інформація щодо проведення навчання та реєстрації – https://ecolog-ua.com/events/dvodennyy-kurs-stalyy-rozvytok-gromady-vid-planuvannya-do-realizaciyi-proektu.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА