29.04.2021 — 08:46

Ремонт дороги М-12 відбувається згідно з затвердженим планом, – Сергій Гамалій

28 квітня голова облдержадміністрації Сергій Гамалій ознайомився із ходом будівельних робіт на ділянці автодороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та провів зустріч з представниками турецької компанії “Онур” (Onur Group Ukraine).

Нагадаємо, що турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. стала переможцем міжнародного тендеру. Загальна вартість робіт –  54 млн 622 тис. доларів. Підрядна організація проведе реконструкцію та капітальний ремонт автодороги М-12, протяжністю близько 41 км (М-12 км 291+240 — км 332+052, починається у с. Голосків та закінчується на межі з Вінницькою областю), відповідно до рекомендацій EuroRAP.

За словами керівника проєкту Анта Евіна, підготовчі роботи повністю завершені. В кінці 2020 року компанією “Онур” на ділянці км 293 – км 295 було влаштовано на рівні середнього вирівнюючого шару правий проїзд, з боку лівого проїзду здійснено фрезерування покриття та виконуються роботи з влаштування основи дорожнього одягу сухою щебенево-піщаною сумішшю.

Для українських та турецьких працівників було побудовано містечко, в якому вони наразі проживають, неподалік розташовується база техніки та інше необхідне обладнання, яке задіяне в будівництві. Збудовано новий асфальтобетонний завод та гранітний подрібнювач. На всій протяжності зазначеної дороги були підготовлені узбіччя, проведена вирубка дерев, що заважають, та встановлені попереджувальні знаки про хід ремонтних робіт.

Першочерговим об’єктом частини будівництва нового автошляху став міст через р. Південний Буг у с.Голосків, на якому уже проводяться роботи з демонтажу старих бетонних конструкцій. Також підготовчі роботи до реконструкції ведуться на іншому мосту – через р. Вовк у смт.Летичів. Паралельно триває підготовка до капітального ремонту ділянки шляху з боку Вінницької області.

“Наразі ремонт дороги М-12 відбувається згідно з затвердженим планом, очікуємо що він має бути повністю завершений у лютому наступного року. Попри погодні негаразди, через які довелось пізніше розпочати ремонтні роботи, у підрядника не виникає проблем вкластись у строки. Компанія “Онур” висловлює оптимістичні прогнози стосовно того, що оновленою трасою можна буде проїхатись уже до Дня Незалежності України,” – зазначив голова ОДА Сергій Гамалій.