23.08.2016 — 09:33

Захист прав громадян – пріоритетне завдання влади

22 серпня Хмельницький професійний ліцей відвідала робоча група обласної державної адміністрації у складі т.в.о.першого заступника голови Олега Гуменного, т.в.о.заступника голови Валерія Олійника, начальника юридичного відділу апарату Наталі Раац, заступника директора Департаменту освіти і науки Валентини Харчук.

DSC_0976Виїзд відбувся у зв’язку з надходженням до облдержадміністрації скарги від майстра виробничого навчання цього ліцею Оксани Кулик на неправомірні дії адміністрації та профспілкового комітету навчального закладу.

За словами заявниці, керівництво закладу довгий час намагається виселити її сім’ю із кімнат гуртожитку, на які жінка вже давно отримала ордер. Рішення мотивується тим, що квартири підлягають реконструкції під житло для інших сімей працівників ліцею. При цьому Оксані Кулик було запропоновано переселитися у кімнати з гіршими умовами, які до того ж не мають статусу гуртожитку сімейного типу.

Жінка звернулася за захистом своїх прав до суду, який визнав рішення адміністрації ліцею неправомірним і підтвердив за позивачкою право на проживання на вказаній житловій площі. Незважаючи на виграні судові процеси, сусіди Оксани Кулик, за мовчазного сприяння адміністрації та профспілкового комітету навчального закладу, за власний кошт розробили проект реконструкції приміщення гуртожитку під квартири. Згідно цього проекту, кімнати, у яких проживає сім’я заявниці, розподіляються між двома іншими квартирами. Таким чином, жінка з трьома неповнолітніми дітьми фактично опиняється на вулиці.

Доведена до відчаю, Оксана Кулик звернулася до обласної влади з проханням вирішити це питання і змусити керівництво ліцею виконати рішення суду.

Під час обговорення ситуації, на якому окрім представників облдержадміністрації були присутні директор Хмельницького професійного ліцею Григорій Станіслав, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Хмельницької області Володимир Прядун, який є офційним представником позивачки, представник профспілки закладу, а також сама скаржниця.

DSC_0980

Присутні розглянули представлені документи, а також заслухали пояснення усіх сторін. За результатами обговорення, директору Хмельницького професійного ліцею було доручено забезпечити виконання у повній мірі рішення суду шляхом усунення перешкод у користуванні займаним житловим приміщенням.

Дане питання і надалі перебуватиме на контролі в облдержадмністрації.