30.04.2021 — 13:38

Сергій Гамалій привітав прикордонників з професійним святом

Сьогодні у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відзначили День прикордонника України, професійне свято чоловіків та жінок, які почесною справою свого життя обрали захист кордону нашої держави. Привітати прикордонників  зібралися керівники області та міста, силових структур.

Українському прикордоннику найкраще відомо якою є ціна миру в Україні, якими зусиллями забезпечується спокій для можливості навчатись та мирно працювати під чистим небом. В умовах нинішніх загроз, особливо з боку Росії,  ця професія вимагає щоденно знаходитись на передовій, на якому б відрізку кордону вони не служили.

Вітаючи колектив закладу, голова ОДА Сергій Гамалій подякував прикордонникам за мужність, хоробрість, за вірність присязі  та високий професіоналізм. “Хмельниччина пишається тим, що саме в нашому краї заснований єдиний вищий навчальний заклад,  який готує вартових державного кордону і в якому мріє навчатись наша молодь. Дякую керівництву та науково-педагогічним працівникам за гідну підготовку офіцерів,  за відданість роботі і патріотизм. Ви робите безцінний внесок в національну безпеку держави,” – наголосив Сергій В’ячеславович.

На завершення вітання очільник області нагородив прикордонників відзнаками облдержадміністрації.