08.05.2021 — 12:00

1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

Друга світова війна – найбільш кривава і жорстока сторінка в історії людства. Сьогодні Україна разом із світовою спільнотою вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, всіх тих, кого торкнулась ця війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села, адже війна – це не тільки бої і фронти,  війна – це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

У День пам’яті та примирення Хмельниччина згадує всіх своїх земляків, які не повернулися з фронтів, всіх закатованих і замучених нацистами, всіх, чиє життя назавжди було обпалене війною. Вшановуючи їх пам’ять, ветерани ІІ світової, народні депутати України від Хмельниччини, представники обласної та міської влади, силових структур, громадськості поклали квіти до пам’ятників на військовому кладовищі у м.Хмельницькому.

8 та 9 травня – День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це нагадування нам, нащадкам, про страшну катастрофу. Ці дати – застереження, для всіх про те, що збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією неможливо вирішити жодні питання міжнародної політики.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Вже восьмий рік ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. І тому зараз, як ніколи, ми цінуємо мир, та готові категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. І саме тому, згадуючи Другу світову ми говоримо: “НІКОЛИ ЗНОВУ!”