20.05.2021 — 15:50

Сергій Гамалій долучився до молитовного сніданку

Сьогодні у м. Хмельницькому відбувся перший молитовний сніданок до Дня Героїв. Захід об’єднав у спільній молитві керівництво області, духовенство, депутатів місцевих рад, керівників силових структур, учасників АТО, меценатів, керівників ГО та місцевих ЗМІ.

Звернувся до учасників молитовного сніданку і голова адміністрації Сергій Гамалій. Він зазначив, що у День Героїв ми знову гортаємо літопис української історії, давньої і сучасної. Від Русі-України до нинішнього дня протягом тисячі років волелюбні українці боролись за своє, за Богом дану землю, за родину, за чисте, мирне небо над хлібними полями. Нас гартувала боротьба, робила міцнішими, об’єднувала між собою та з народами, які нас підтримували. Якби не намагались вороги очорнити нас, а правда торжествує і кличе утверджувати наше право бути собою. Тільки земля Хмельниччини вже в нинішній історії України поклала на вівтар свободи 230 життів.

“Низько вклоняємось кожному нашому захиснику, кожній людині, що боронить сьогодні нашу Батьківщину від московського окупанта. Ваші життя сповнені героїзму. Можливо ви вважаєте себе звичайними людьми та ви є творцями нової, незалежної, могутньої України, держави, яка вже вкотре стала щитом для Європи. Ви є джерелом сили духу для українців, стіною правди і віри. Всі ми дякуємо Богу за тих, хто вижив, навіть якщо тяжко був поранений чи стомлений і сумуємо за тими, кого з нами вже нема”, – сказав голова адміністрації.

У спільній молитві присутні просили у Бога заступництва та благословення, щоб дав усім сили вистояти та перемогти!

Національні молитовні сніданки в держаних органах влади – традиція багатьох демократичних країн світу. Даний захід є символом єднання керівників органів влади та релігійних конфесій задля утвердження християнських цінностей та об’єднання силою спільної молитви.