21.05.2021 — 15:24

Наше основне завдання – зберегти новозбудовані дороги Хмельниччини, – С. Ткачук

На цьому наголосив заступник голови ОДА Сергій Ткачук під час сьогоднішньої наради з питань дотримання габаритно-вагових норм, встановлених законодавством при перевезенні вантажів. До спільного діалогу були запрошені керівники кар’єрів, представники управління інфраструктури ОДА, силових структур та контролюючих органів, дорожники.

Розпочинаючи нараду, Сергій Ткачук відмітив, що на сьогоднішній день існує одна принципова позиція органів державної влади і керівництва області – збереження новозбудованих доріг, адже держава сьогодні будує дороги такими темпами, які не будувалися за всі 30 років незалежності. “Звертаюся до всіх з проханням дотримуватися габаритно – вагового контролю і не руйнувати те, що вже збудовано. В нас мета одна – зберегти що є, і те що будується. Обласна державна адміністрація завжди за те, щоб бізнес працював, але працював в тих рамках, які визначені законодавством”, – сказав посадовець.

Також заступник голови ОДА закликав учасників наради бути свідомими та повідомляти відповідні контролюючі органи та обласну адміністрацію про випадки перенавантаження. Він наголосив, що при здійсненні таких перевезень винятків в області ні для кого немає, і не може бути. Усі мають працювати в однакових умовах і в одній законодавчій площині. Крім того, додав посадовець, необхідно посилити контроль за здійсненням габаритних перевезень і у зв’язку з підвищенням температурних показників, аби попередити руйнування доріг.

В свою чергу, начальник Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталій Дзюба проінформував, що з початку року в області зафіксовано 120 випадків перенавантаження. За його словами, основні перенавантаження були зафіксовані протягом травня-квітня місяця, коли фактично розпочалися активні роботи будівельної галузі.  Відтак, з 24 травня на автошляхах області додатково буде встановлено 3 цілодобових пости, 8 постів будуть здійснювати габаритно-ваговий контроль. До проведення такої роботи будуть задіяні співробітники Чернівецького та Тернопільського управління. Крім того, в режимі патрулювання буде рухатися 3-4 екіпажі із представників Нацполіції, патрульної поліції та Укртрансбезпеки. Основна увага під час здійснення такої роботи буде приділятися кар’єрам.

В продовження наради учасники обговорили спільні пропозиції, проблемні моменти та висловили бачення щодо вирішення тих питань, які виникають під час здійснення такої діяльності.