26.05.2021 — 12:51

Голова ОДА Сергій Гамалій відвідав Кам’янець-Подільську міську лікарню

25 травня голова адміністрації Сергій Гамалій спільно з міським головою Михайлом Посітком відвідали приймальне відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні, де в рамках президентської програми «Велике будівництво» здійснювалася реконструкція і переоснащення приймального відділення для реорганізації його у відділення екстреної медичної допомоги.

Посадовці оглянули виконані роботи і встановлене обладнання та поцікавилися, коли відділення зможе надавати повний спектр послуг. За словами в.о. директора КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня» Тетяни Дідич, на сьогодні всі будівельні, а також пусконалагоджувальні роботи щодо найбільш дороговартісного обладнання – комп’ютерного томографа виробництва Siemens – виконані. У приміщенні облаштовано дві оглядові кімнати, вбиральні, кімнату медсестри, ізолятор, маніпуляційні кабінети, санпропускник.

Наступний крок, додала директорка, встановлення фахівцями фірми Siemens спеціальної комп’ютерної програми для обробки інформації, отриманої після діагностики пацієнтів, а також навчання спеціалістів міської лікарні для роботи за цим апаратом.

Зазначимо, що приймальне відділення для прийому пацієнтів працює два місяці. А в розрізі надання екстреної медичної допомоги запрацює після комплектації. На це, запевняють у медустанові, необхідно близько місяця.

“Приємно бачити, що сьогодні усі 10 приймальних відділень готові надавати невідкладну допомогу мешканцям області, які її потребують. Дані медичні заклади отримали сучасне дороговартісне обладнання, яке дозволить лікувати хворих відповідно до передових медичних протоколів, якими керуються медики у всьому світі. Це стало можливим завдяки програмі Президента України “Велике будівництво”, – сказав голова адміністрації Сергій Гамалій.