27.05.2021 — 10:20

На Хмельниччині відбулись змагання із запуску повітряних зміїв

24 травня на території Хмельницького міського пляжу відбулися обласні відкриті змагання з повітряних зміїв.

На заході зібралися 30 учасників (9 команд) з Деражнянської, Полонської, Кам’янець-Подільської, Славутської, Старокостянтинівської, Шепетівської міських та Антонінської, Летичівської, Новоушицької селищних територіальних громад.

Літній вітер та яскраве сонце створювали стабільність польотів моделей та гарну картинку у небі. Перед запуском повітряних зміїв судді здійснили їх технічний огляд. Враховувався дизайн, оригінальність та складність конструкції, якість розфарбування та майстерність. Учасники змагались за особисту та командну першість в класах моделей: експериментальний, об’ємний, керований змій, міні-змій та змійковий потяг. Кожен учасник намагався виготовити оригінального, незвичайного, а головне слухняного змія. На змаганнях були представлені повітряні змії різних видів: плоскі, коробчасті, безкаркасні.

За результатами змагань, місця командної першості розподілились таким чином:

І місце – команда Новоушицького Будинку дитячої творчості Новоушицької селищної територіальної громади;

ІІ місце – команда Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості Кам’янець-Подільської міської територіальної громади;

ІІІ місце – команда Полонської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Полонської міської територіальної громади.

Команда-переможець була нагороджена кубком Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

А переможці та призери в особистій першості були нагороджені медалями відповідних ступенів.

Вітаємо переможців та призерів в особистій та командній першості обласних відкритих змагань учнівської молоді з повітряних зміїв і бажаємо всім учасникам та їх керівникам подальших успіхів, вдалих стартів та нових перемог!

Відеорепортаж знаходиться за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=bJamNV39lus, https://suspilne.media/133379-u-hmelnickomu-vidbulisa-zmaganna-povitranih-zmiiv/