03.06.2021 — 14:30

Глава держави ознайомився зі спорудженням Палацу спорту у Хмельницькому, яке здійснюється в межах програми «Велике будівництво»

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент Володимир Зеленський проінспектував перебіг будівництва Палацу спорту в обласному центрі на вул. Прибузькій, який споруджується в межах Національної програми «Велике будівництво».

Як проінформував Президента голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, цьогоріч у межах програми «Велике будівництво» заплановані ремонтні роботи на двох спортивних об’єктах, у трьох школах та дитячому садку.

Палац спорту матиме 2,5 тис. глядацьких місць з можливістю збільшення до 3,1 тис. Тут буде можливість проводити тренування та змагання, зокрема з волейболу, баскетболу, гандболу, футзалу тощо.

Поява нового Палацу спорту сприятиме заняттям фізичною культурою та спортом мешканців територіальних громад області, підготовці команд з ігрових видів спорту, дасть змогу проводити змагання міського, обласного та міжнародного рівнів (всі види єдиноборств, спортивні танці, масові заходи для учнівської, студентської молоді та дітей).

Як розповів Главі держави міський голова Олександр Симчишин, наразі ступінь будівельної готовності об’єкта становить 51%. Завершуються роботи з улаштування покрівлі глядацької зали, відбувається утеплення фасаду фізкультурно-оздоровчої частини, облаштовують зовнішні інженерні мережі та систему вентиляції.

Також в області облаштовують 10 приймальних відділень у лікарнях. Глава держави поцікавився, чи закуплене для них необхідне медичне обладнання. За словами голови ОДА, майже всі відділення вже укомплектовані та функціонують, але відчувається нестача медичного персоналу, зокрема фахівців, які працюватимуть з ангіографами, тому заплановано навчання відповідних бригад.