05.06.2021 — 17:52

#Велике_будівництво: в Чемерівцях відкрили оновлений стадіон

Сьогодні в Чемеровецькій громаді справжнє свято! Нарешті після довгих років сподівань та очікування відбулося урочисте відкриття центрального спортивного об’єкта громади – стадіону «Товтри».

Цей спортивний майданчик – мрія уже декількох поколінь чемерівчан, адже його перший камінь заклали ще у 2001 році. Вперше фінансування з державного бюджету цей проєкт отримав у 2011 році, і от нарешті, 10 років по тому, завдяки включенню в Програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», стадіон готовий приймати спортсменів та усіх, хто є поціновувачами спортивних змагань, азарту та здорового способу життя.

Розділити з громадою Чемеровеччини цей радісний момент завітали голова облдержадміністрації Сергій Гамалій та його заступник Сергій Ткачук, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, народні депутати Володимир Ватрас, Олександр Герега, Юрій Заславський, Олена Копанчук та Сергій Мандзій, директор Департаменту розвитку громад, капітального будівництва та ЖКГ ОДА Віра Бригадир.
Із найщирішими привітаннями до мешканців громади звернувся Сергій Гамалій.

«Сьогодні дуже важливий день, адже ми відкриваємо цей чудовий стадіон, який завершений завдяки програмі «Велике будівництво». В четвер ми зустрічали у Хмельницькому Президента, і зустріч ця відбулася у приміщенні майбутнього Палацу спорту, який сподіваємося завершити уже цього року. Ці проєкти свідчать про те, наскільки важливою для влади є розвиток спорту та спортивної інфраструктури, – наголосив Сергій Гамалій. – Я переконаний, що найкращий подарунок для нашої держави – це здорові діти, які зростатимуть тут, займаючись спортом, а в майбутньому – стануть новими переможцями чемпіонатів Європи та світу, Олімпійських ігор та інших престижних змагань. А наша команда робитиме все, аби і далі розбудовувати наш край, будувати дороги, школи, садочки та розвивати економіку».

Голова адміністрації вручив Почесні грамоти ОДА тренеру з важкої атлетики Чемеровацької ДЮСШ Василю Антонюку та учням ДЮСШ Назару Кулику, чемпіону області серед юнаків з тхеквондо, та Вікторії Росецькій, яка стала чемпіонкою області серед школярів з боксу.

Стадіон розрахований на 1900 місць. Футбольне поле облаштоване системою автоматичного поливу, бігові доріжки зі штучним покриттям виконані відповідно до сучасних вимог. Окрім футбольного, також передбачений багатофункціональний майданчик з прорезиненим покриттям для гри в баскетбол, волейбол, теніс, міні футбольне поле зі штучним покриттям, майданчик із сучасними вуличними тренажерами. Крім того тут обладнано роздягальні для двох команд з душовими кімнатами. Прилегла територія облаштована бруківкою та зеленими насадженнями.

Загалом з державного бюджету на реконструкцію витрачено 29,9 млн грн, з них – 19,1 млн грн – це кошти державного фонду регіонального розвитку. Ще майже 3 млн грн профінансував місцевий бюджет.