25.08.2016 — 12:02

В місті атомників зустрічали олімпійців

25 річницю Незалежності України жителі міста-супутника Хмельницької АЕС святкували з особливим піднесенням. З радістю та гордістю зустрічали нетішинці своїх олімпійців Аліну Комащук та Вікторію Ткачук.

Вихованки комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ) Хмельницької АЕС показали достойні результати на Олімпійських іграх в Ріо. Легкоатлетка Вікторія Ткачук, вихованка тренера Нетішинської КДЮСШ Олександра Краснова зуміла пройти до півфіналу з бігу на 400 метрів з бар’єрами.

DSC_0578

В особистих змаганнях з фехтування на шаблях Аліну Комащук змогла зупинити лише лідер української команди Ольга Харлан, з якою нетішинці довелося фехтувати в 1/8 фіналу. В особистій першості Ольга здобула бронзову медаль для нашої держави. В командному змаганні за участі Олени Кравацької та Олени Вороніної дівчата вибороли срібну нагороду Олімпіади, підтвердивши статус однієї із найсильніших команд світу.

Підсумовуючи успіх української збірної із фехтування на шаблях, срібна призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Аліна Комащук розповідає, що усвідомлення успіху прийшло лише наступного дня.

DSC_0542

Приємно зазначити, що тренує українську команду фехтувальниць також нетішенець Олег Штурбабін. Варто зауважити, що сім’я Штурбабіних внесла значний вклад в розвиток фехтування міста атомників та держави в цілому. Нині нове покоління фехтувальників готують Ольга Штурбабіна та Віталій Цисарук, які разом із жителями Нетішина та всією Україною пишаються своєю вихованкою, срібною призеркою Олімпіади-2016 Аліною Комащук.

За матеріалами інформаційого центру ВП”Хмельницька АЕС”