15.06.2021 — 16:46

В ОДА обговорили стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області

Сьогодні в ОДА відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. На порядок денний виносилося питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.

Розпочинаючи спілкування, Сергій Тюрін наголосив, що питання погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на постійному контролі в обласній державній адміністрації і вживаються відповідні заходи для покращення ситуації. Поряд з цим, станом на 01 травня цього року за сумою боргу область посіла 7 місце серед регіонів України.

Посадовець проінформував, що з початку 2021 року за результатами діяльності обласної та місцевих тимчасових комісій, заслуховування керівників підприємств-боржників вдалось повністю ліквідувати борги на 7 підприємствах області у сумі 4,7 млн гривень. За результатами попереднього засідання відбулося погашення заборгованості перед працівниками підприємств:

– КП «ВІДРОДЖЕННЯ» Староушицької селищної ради (Кам’янець-Подільський район) – заборгованість у сумі 102,5 тис. грн погашена у повному обсязі;

– КП «Комунальник – 2011» Ярмолинецька СТГ (Хмельницький район) – заборгованість у сумі 194,1 тис. гривень погашена у повному обсязі;

– КП Дунаєвецької міської ради «Благоустрій Дунаєвеччини» (Кам’янець-Подільський район) – заборгованість зменшилася на 405 тис. грн, (борг у сумі 1928,9 тис. гривень ще залишається).

Водночас, додав він, погіршилась ситуація із виплати заробітної плати на державному підприємстві «Нігинський кар’єр» (Кам’янець-Подільський район), де борг у порівнянні до минулого місяця зріс на 1666 тис. грн та станом на 01 червня складає 7859 тис. грн, а також на КП «Кам’янець-Подільська ДРУКАРНЯ» (м. Кам’янець-Подільський) – заборгованість зросла на 25,5 тис. грн та складає 167,5 тис гривень.

Станом на сьогодні залишається заборгованість із заробітної плати на 20 підприємствах. Зокрема, на 19 економічно активних підприємствах борг складає 19,5 млн грн. 1 підприємство-банкрут – 1,7 млн грн. В області розроблено та затверджено графіки погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах-боржниках. На 10 підприємствах графік погашення боргів виконується. З керівниками решти підприємств-боржників робота продовжується.

В продовження засідання присутні заслухали представників підприємств-боржників та обговорили подальші кроки для ліквідації боргу із заробітної плати в області.