16.06.2021 — 17:04

Результати брифінгу за 16 червня. ВІДЕО

Сьогодні заступник голови ОДА Сергій Ткачук провів брифінг, присвячений питанням вакцинації населення області від COVID-19 та стану реалізації на теренах області програми Президента України “Велике будівництво”.

Головні тези брифінгу:

 ➡ У рамках програми Президента України “Велике будівництво” за кошти ДФРР та місцевих бюджетів у 2021 році в області здійснюється реалізація 10-и проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, дитсадочків, об’єктів спортивної інфраструктури, очисних споруд, тощо. По об’єктах, що включені до “Великого будівництва”, станом на сьогодні завершено тендерні процедури, визначені підрядні організації і тривають будівельні роботи.

➡ У рамках програми «Велике будівництво» було розпочато реалізацію проектів осучаснення 10 приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в області. Усі приймальні відділення вже відкриті та приймають пацієнтів.

 ➡ Будівництво флагштоку Державного Прапору України на території Дендрологічного парку «Поділля» у м.Хмельницький здійснюється відповідно плану: визначена підрядна організація, отримуються відповідні дозвільні документи, тривають підготовчі будівельні роботи.

 ➡ За рахунок того, що область цьогоріч додатково отримала 127 млн грн. до минулорічної субвенції, перелік місцевих доріг, які мають бути відремонтовані у 2021 році розширився з 54 до 57 об’єктів. Крім того, з ініціативи голови ОДА та за підтримки Укравтодору і всіх органів влади до переліку включили додатково ще одну дорогу місцевого значення, а саме під’їзд до с.Маліївці.  Так, з 57 об’єктів по 46 оголошено тендери, по 42 уже укладені договори, 5 об’єктів вже завершено, більше 30 об’єктів –  в активній фазі.

 ➡ Також тривають роботи на дорогах державного значення. Завершена ділянка дороги Н-03 Слобідка Рахнівська (в напрямку м. Кам’янець-Подільського), активно ведуться роботи на дорогах Р-48 та Р-24 (з Сатанова до Кам’янець-Подільського), під’їзд до м. Красилів, в напрямку до Житомирської області, на дорозі М-12 від с. Голосків до межі з Вінницькою областю. Крім того, планується ремонт доріг в напрямку Рівненської області та до м.Старокостянтинів. За амбітними планами в області цьогоріч мають відремонтувати щонайменше 207 км доріг.

 ➡ Кампанія з вакцинації населення в області від COVID-19 триває. Так, станом на сьогодні проведено більше 60 тис. щеплень (“АстраЗенека”,«Коронавак», “Пфайзер”). Нещодавно область отримала 21 900 доз “АстраЗенека”, яка буде використана для введення другої дози, з  неї 4484 дози вже використано.

 ➡ В області розгорнуто 80 пунктів щеплення і працює 65 мобільних бригад. Минулими вихідними в області працювали 2 центри вакцинації населення у м. Хмельницькому та м. Кам’янці-Подільському. Розглядається питання про запуск центру в м. Славута.

 ➡ Доросле населення областе, яке виявило бажання вакцинуватися, має можливість записатися на щеплення через додаток “Дія”, “гарячу лінію” МОЗ , сімейних лікарів.