18.06.2021 — 10:29

З початку року фермерські господарства шукали 880 працівників

Сьогодні в Україні активно розвивається фермерське господарство. Наразі на Хмельниччині створено понад 1030 фермерських господарств. Більшість з них активно співпрацюють з Хмельницькою обласною службою зайнятості у напрямку укомплектування вільних робочих місць, організації професійного навчання, тимчасової зайнятості. Тісна співпраця налагоджена з ФГ «Нива-Агро», ФГ «Подільська марка», ФГ «Заміхнівське -06», ФГ «Верховина», ФГ «Дінастія», СФГ «Деметра-Агро», ФГ «Юрій», ФГ «Агро–Інвест», СФГ «Клепачі», ФГ «Левада-В» тощо.

Як результат, з початку року легально працевлаштовано 783 безробітних. Найбільше роботодавці – фермери мали потребу у трактористах (332 вакансії), підсобних робітниках (249 вакансій), водіях автотранспортних засобів (112 вакансій), а також робітниках фермерських господарств (18 вакансій) та агрономах (17 вакансій).

Враховуючи розвиток сільськогосподарської галузі та попит працедавців на кваліфікованих працівників, обласна служба зайнятості організовує професійне навчання для безробітних. Так, протягом січня-травня 2021 року відповідно до потреб села організовано навчання 1315 зареєстрованих безробітних за 67 професіями та напрямами, а саме: тракторист-машиніст, слюсар-ремонтник сільськогосподарських машин та устаткування, електрогазозварник тощо.

З нагоди професійного свята, колектив Хмельницької обласної служби зайнятості щиро дякує всім підприємцям-фермерам за співпрацю! Бажаємо вам міцного здоров’я, надійних ділових партнерів, втілення намічених планів та нових досягнень.

Хмельницький обласний центр зайнятості