19.06.2021 — 18:58

Сергій Гамалій відвідав санаторій «Лісова пісня»

Сьогодні голова адміністрації Сергій Гамалій побував у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Еко Ленд» ТОВ санаторій «Лісова пісня» Кам’янець-Подільського району, аби особисто подивитися в яких умовах здійснюється оздоровлення та відпочинок дітей у санаторії. Також принагідно голова адміністрації привітав керівництво закладу та діток з відкриттям I зміни відпочинку у дитячому закладі.

У супроводі директорки Ніни Березніцької очільник області оглянув спальні номери, ознайомився з лікувальною базою, роботою культурно-оздоровчого комплексу, харчоблоком та територією табору. Особливу увагу Сергій Вячеславович приділив питанням, що стосуються харчування, якості питної води та належного протипожежного стану.

В ході спілкування голова адміністрації переконався, що керівництво та працівники закладу докладають усіх зусиль, щоб дітки, які позбавлені батьківського піклування, почувались у безпеці та відпочивали у комфортних умовах.

“Для відпочинку ви обрали хороший заклад у мальовничій місцевості на території Національного природного парку “Подільські Товтри”. Бажаю вам повноцінно відпочити та отримати багато позитивних вражень. Відпочивайте та насолоджуйтесь кожною миттю, ростіть здоровими, щирими, відкритими і впевненими у власних силах”, – сказав Сергій Гамалій вітаючи діток з відкриттям I зміни відпочинку у дитячому закладі.

Довідково. Заклад “Лісова пісня” розташований в мальовничій, екологічно чистій зоні, на території Національного природного парку “Подільські Товтри”, поблизу Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” (обоє були номінантами у всеукраїнському конкурсі “7 чудес України”) та Державного заказника “Кармалюкова гора”. Санаторій побудовано на одній із височин Подільських товтр. Він з усіх боків оточений вапняковими горами (товтрами), на яких росте хвойно-листяний ліс, внизу протікає річка Мукша з каскадом штучних озер, що створює свій мікроклімат, який з вираженим лікувальним ефектом впливає на бронхо-легеневий апарат та імунну систему. Таким чином, природність лікувальних факторів в санаторії становить:

-повітря, збагачене ефірними маслами та озоном;

-природна мінерально-лікувальна вода із збільшеним вмістом органічних сполук з власного (знаходиться на балансі “Лісової пісні”) Мукшинського родовища мінеральних вод, яке знаходиться на території підприємства.

Культурно-оздоровчий корпус: зал лікувальної фізкультури та силових тренажерів для повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей на території закладу знаходяться. кіноконцертний зал, бібліотека, тенісна, відкритий плавальний басейн 250 м 2, футбольне поле площею 1597м 2.