25.06.2021 — 16:27

25 – та річниця Конституції України

28 червня ми святкуємо 25 річницю з дня прийняття Конституції України. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. “Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні у цій залі око нам милував синьо-жовтий прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, на повен голос проголосити “Ще не вмерла Україна”, – з такими словами до учасників урочистого зібрання з нагоди 25-ї річниці Конституції України звернулися ведучі заходу.

Висловлюючи слова вітання, голова адміністрації Сергій Гамалій зазначив: “Основний документ нашої державності пройшов значний історичний шлях – від однієї з перших в світі Конституції Пилипа Орлика до сучасної в новітній історії України. В різні часи Конституція єднала навколо себе українців задля досягнення порозуміння, спонукала до спільної праці, щоб утвердити в суспільстві основні принципи державного устрою, права, свободи та обов’язки громадянина. Наша Конституція, як і наш  Державний прапор, є головним оберегом   незалежної  України”.

Сергій Вячеславович побажав усім сили, взаєморозуміння, натхнення, достатку, благополуччя, миру, а також побажав, аби здійснювалися сподівання українців на мирне й щасливе життя у своїй державі.

В продовження вітання очільник області вручив відзнаки та нагороди.

Так, відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу нагороджено (посмертно) добровольців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор»:

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ

ВЕЛИЧКА Володимира Володимировича (нагороду отримала мати Антоніна Володимирівна Величко)

 

ФЛЕРКА Миколу Олексійовича (нагороду отримала мати Раїса Петрівна Захожа)

за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм                  присвоєно почесне звання:

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ»

ПИЛІ Василю Івановичу – професорові кафедри Хмельницького університету управління та права

Також відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України Почесною грамотою ОДА та подарунком нагороджено:

– за вагомий внесок у підвищення рівня пожежної та техногенної безпеки та розбудову пожежно-рятувальної справи Хмельниччини:

Особовий склад комунальної установи “Лісогринівецька місцева пожежна охорона-аварійно-рятувальна служба”

Особовий склад місцевої пожежної команди с. Гуменці

Особовий склад Берездівської місцевої пожежної охорони

– за сумлінну працю, високий професіоналізм, належне надання поліцейських послуг у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, зміцнення законності, вагомий особистий внесок у справу охорони здоров’я військовослужбовців, розвиток танцювального мистецтва, молодіжного руху та освітньої і наукової галузі:

ПАВЛИШИНА Володимира Ігоровича – прокурора відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді Хмельницької обласної прокуратури

ПЕЛЮХ Олену Сергіївну – помічника судді Хмельницького апеляційного суду

СЕМЕЛЮКА Дмитра Миколайовича – капітана поліції, заступника начальника відділу поліції №1 – начальника сектору кримінальної поліції Хмельницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області.

А також оголошується Подяка:

ДУШИНКІВСЬКОМУ Михайлу Сергійовичу – головному державному інспектору відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області

РОЖИКУ Павлу Леонідовичу – старшому солдату, старшому стрільцю 1-го відділення 2-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти військової частини 3053 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Також нагородами було відзначено “ровесників Конституції України”:

Трудовий колектив Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (саме цього дня у відповідності до постанови КМУ №628 заклад отримав статус державного педагогічного університету)

ЗРАЗКОВИЙ ХУДОЖНІЙ КОЛЕКТИВ ТЕАТРУ-СТУДІЇ СУЧАСНОГО ТАНЦЮ “АБРА”, м. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ

Команду КВН “Три Товстуни”, м. Хмельницький

ГАНЗЮК Христину Андріївну – дослідницю, переможницю міжнародних та всеукраїнських конкурсів, колишню юннатку Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.