01.07.2021 — 16:02

В ОДА підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з громадською спілкою «Українська асоціація бізнесу і торгівлі»

Розуміючи важливість залучення громадських організацій, асоціацій та громадських спілок, що представляють національних виробників, до ефективної діяльності з підтримки та просування зовнішньої торгівлі  України та європейському та інших пріоритетних закордонних ринках, голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк та голова правління громадської спілки «Українська асоціація бізнесу і торгівлі» Дмитро Лось підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

До цієї події також долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, виконавчий директор громадської спілки «Українська асоціація бізнесу і торгівлі» Олена Кудляк та інші запрошені.

Меморандум передбачає консолідацію зусиль, спрямованих на визначення спільного бачення щодо підтримки та реалізації зовнішньоторговельного потенціалу українських виробників шляхом сприяння ініціативам з просування експорту, яка здійснюється у форматі співпраці.

Висловлюючи слова вітання, Сергій Гамалій зазначив, що облдержадміністрація зацікавлена у розвитку бізнесу в нашому краї, створенні нових напрямів підприємництва, адже це робочі місця, наповнення бюджетів, а значить гарні перспективи для розвитку. Також, додав голова адміністрації, дуже важливим питанням є пошук ринків збуту, просування експорту українських товарів, робіт та послуг в світі, встановлення  ділових ефективних  зв’язків з іноземними партнерами.

“Ми налаштовані на співпрацю з «Українською асоціацією бізнесу і торгівлі», яка основними завданнями своєї діяльності ставить просування інтересів українських експортерів за кордоном, популяризацію в Україні найкращих світових практик в українське законодавство для покращення експортних можливостей вітчизняних виробників, налагодження  В2В контактів тощо. Впевнений, що наша співпраця буде корисною для бізнес-середовища Хмельниччини, спільно реалізовані заходи зміцнять позитивний імідж України як надійного партнера на закордонних ринках”, – сказав Сергій Вячеславович.

В свою чергу голова правління Дмитро Лось подякував керівництву області за готовність до діалогу та висловив сподівання на активну співпрацю. “Співробітництво з регіонами – це однин із наших пріоритетів. Наша робота спрямована на захист і підтримку бізнесу у всіх сферах: як всередині України, так і закордоном. І як результат –  вихід регіону на інший рівень використання ресурсів”, – сказав він.

На завершення сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з громадською спілкою «Українська асоціація бізнесу і торгівлі», який в подальшому має стати основою для поглиблення партнерства.