01.07.2021 — 15:14

Герої не вмирають…

Сім років минуло з тих страшних часів, коли українці знову змушені були, не шкодуючи життя та здоров’я, стати пліч-о-пліч у боротьбі з російським агресором, аби відстояти нашу державність, незалежність, право на європейський шлях розвитку. Щодня ми згадуємо Героїв, які загинули у цій боротьбі та схиляємо голови перед їх подвигом.

Сьогодні почесну місію виконав голова облдержадміністрації Сергій Гамалій: посадовець вручив дружині бійця спецпідрозділу «Дніпро-1» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», капітана запасу Леоніда Смолінського орден «За мужність» III ступеня, яким його було посмертно нагороджено за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, відповідно  до Указу Президента України № 97/2021 від 12 березня 2021 року .

Леонід Смолінський – ветеран-афганець, з перших днів був активним учасником Революції Гідності. З початком війни на Сході пішов на фронт добровольцем. Леонід загинув 12 серпня 2014 р., коли  автобус з бійцями ДУК потрапив у засідку на блок-посту поблизу залізничної станції Мандрикине на Донеччині. Похований у м. Хмельницькому на Алеї Слави. У рідному Летичеві на його честь названо вулицю. Також Леонід посмертно отримав звання «Почесний громадянин селища Летичів» та «Почесний громадянин міста Хмельницького» і був нагороджений Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага» жителів міста Хмельницького (посмертно).

Вручаючи нагороду, Сергій Гамалій висловив щиру пошану та вдячність дружині Героя Тамілі за його неоціненний подвиг та готовність служити Україні. Окремо голова подякував пані Тамілі за її волонтерську діяльність, адже і вона неодноразово виїжджала до зони АТО/ООС, допомагаючи нашим бійцям.

Сергій Вячеславович зазначив, що питання соціального захисту учасників бойових дій в області  перебуває на його особистому контролі. Зокрема, він повідомив, що нещодавно при облдержадміністрації було створено Раду ветеранів, до якої увійшли представники ветеранських організацій Хмельниччини. Вона координуватиме взаємодію між ветеранами та облдержадміністрацією задля більш ефективного та оперативного вирішення нагальних питань.