12.07.2021 — 08:35

Запрошуємо ознайомитись з проектом фінальної версії Регіонального плану управління відходами та долучитись до дискусії щодо наступних кроків для його успішної реалізації. Важлива участь кожного!

На даний момент в області підготовлено проєкт фінальної версії Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області (РПУВ) до 2030 року, який визначає правила поводження з усіма видами відходів, поділ області на кластери, розташування майбутніх полігонів, комплексів з переробки, перевантажувальних станцій, фінансову модель розбудови ефективної регіональної системи управління відходами, що має забезпечити сталий розвиток регіону, покращення екосистеми та здорове та безпечне майбутнє мешканцям, від малого села до великого міста.

21 липня з 10:00 до 15:00 в приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати відбудеться презентація рішень РПУВ та визначення ключових кроків, необхідних для успішної реалізації плану на прийдешнє десятиліття. Семінар відбудеться у двох форматах: оф-лайн, «наживо» та для тих, хто не може долучитись до заходу особисто – онлайн *.

Реєстраційна форма для участі в семінарі – за посиланням https://forms.gle/quC95N3aBMFYw1yFA

Термін реєстрації – до 16 липня.  

Метою семінару є презентувати основні технічні та фінансові напрацювання доопрацьованого проєкту РПУВ, отримати остаточне погодження запропонованих підходів та сценаріїв для майбутньої регіональної системи управління відходами та сприяти мобілізації місцевих ресурсів для успішної реалізації РПУВ.

До участі запрошуються: представники ключових зацікавлених сторін – осіб, що приймають рішення на національному, обласному та місцевому рівнях (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство розвитку громад та територій України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада, обласні регулятори, районні державні адміністрації та ради, територіальні громади); представники найбільших підприємств – утворювачів відходів, компаній, що займаються питаннями поводження з відходами (Veolia Україна тощо), комунальні підприємства, компанії, що займаються переробкою відходів, включаючи медичні установи; науково-дослідні установи, заклади освіти, структури підтримки бізнесу (ТПП), громадські організації.

 

 За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА