14.07.2021 — 20:34

В ОДА відбулося засідання Консультативної ради у справах ветеранів

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій взяв участь у засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) захисників України при ОДА.  Модератором засідання виступив Володимир Шрубковський – голова громадської організації «Спілка інвалідів війни та ветеранів АТО Хмельниччини», учасник бойових дій в антитерористичній операції.

Розпочалися установчі збори хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті усіх тих, хто ціною власного життя виборював суверенітет та незалежність нашої країни. Звертаючись до присутніх, Сергій Гамалій відмітив, що в умовах сьогодення виникає багато проблем та невирішених питань не тільки у військових, які повертаються з війни, але й членів їх сімей. Тому ця рада має стати органом, який буде допомагати комунікувати даній категорії осіб з органами виконавчої влади.

«Я завжди відкритий до спілкування та готовий вислухати кожного з вас. Але найголовніше, щоб наша співпраця стала цеглиною у здобутті миру у нашій державі», – сказав голова адміністрації.

В свою чергу, присутні висловили очільнику області слова вдячності за увагу до ветеранської спільноти та проблемних питань, які їх хвилюють та створення на обласному рівні цього дорадчого органу.

На порядок денний виносилися питання про затвердження плану роботи ради до кінця року, обрання голови, заступника голови та секретаря ради. Так, секретарем ради було обрано Василя Баратюка – голову Хмельницької організації ветеранів – прикордонників. Щодо вирішення інших питань учасники не дійшли остаточної згоди, тому питання керівного складу ради будуть розглянуті на черговому засіданні.

Також учасники ухвалили рішення щодо підготовки змін до розпорядження голови ОДА з метою розширення складу Консультативної ради.

Зазначимо, що діяльність Консультативної ради спрямована на налагодження ефективної взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськістю, врахування громадської думки під час реалізації державної політики у сфері підтримки ветеранів війни та членів сімей загиблих ветеранів війни у Хмельницькій області.