15.07.2021 — 14:19

В ОДА відбулась нарада щодо роз’яснення змін земельного законодавства для представників ОТГ

Сьогодні під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Білика відбулася онлайн нарада із представниками об’єднаних територіальних громад області з приводу роз’яснення змін земельного законодавства та його застосування. Також до участі в нараді долучилися представники профільних структур облдержадміністрації.

“За ініціативи голови ОДА ми вирішили зібрати вас і обговорити ряд питань у сфері земельних відносин, оскільки за це півріччя ми спостерігаємо зміни в країні, зміни, що вносяться в земельне законодавство та які суттєво впливають на розвиток територіальних громад, адже майже всі процеси, що відбуваються в державі, відштовхуються від земельних відносин, які на сьогоднішній день увійшли в стадію змін. Це стосується і земель сільськогосподарського призначення, земель промисловості, лісового фонду, тощо,” – звертаючись до учасників наради наголосив Володимир Білик.

Зокрема, під час наради на розгляд винесли питання стосовно вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», питання продажу земельних ділянок на аукціонах.

Також під час наради приділили увагу роз’ясненню громадам положень щодо порядку вирішення питання передачі земельних ділянок учасникам бойових дій – учасникам АТО та ООС, відносно яких Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області прийнято рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою стосовно відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, адже відповідно до законодавства рішення про його затвердження прийматимуть органи місцевого самоврядування.

На завершення наради, учасники розглянули питання інвентаризації земельних ділянок водного фонду, земельних ділянок сільськогосподарського, лісогосподарського призначення, використання земельних ділянок природо-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення та роль органів місцевого самоврядування у цьому процесі.