16.07.2021 — 18:14

Захист, соціальна адаптація, необхідна реабілітація наших захисників – це важливі напрямки в діяльності адміністрації, – Сергій Тюрін

На цьому наголосив перший заступник голови адміністрації Сергій Тюрін під час зустрічі заступника Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексія Ілляшенка з членами сімей загиблих учасників АТО/ООС та представниками громадських організацій ветеранів війни. До спілкування також долучилися голова обласної ради Віолета Лабазюк, представники відділу у Хмельницькій області Міністерства у справах ветеранів України, ветерани АТО, представники обласної Спілки ветеранів Афганістану та інші запрошені.

Розпочинаючи спілкування, Сергій Тюрін відмітив, що облдержадміністрація має налагоджену співпрацю з Міністерством у справах ветеранів України і це значно відчувається. Так, завдяки уряду грошову компенсацію для забезпечення учасників АТО цьогоріч отримають більше 20 сімей Хмельниччини. Також, за словами посадовця, захист, соціальна адаптація, необхідна реабілітація наших захисників – це важливі напрямки в діяльності адміністрації. Окрема особлива увага приділяється сім’ям  загиблих.

Крім того, представники громадських організацій учасників  АТО входять до складу Громадської ради при ОДА, працюють в області центри, осередки та відділення реабілітації для учасників та ветеранів російсько-української війни, прийняті відповідні регіональні програми щодо соціального захисту учасників війни та їх сімей, компенсуються виплати на навчання, опікуємось сім’ями заручників та зниклих безвісти тощо.

Разом з тим, додав перший заступник голови ОДА,  триває робота щодо належного вшанування подвигу наших захисників, щоб люди знали, пам’ятали  і були вдячні за ту дорогу ціну, яку щодня платять українські військові, захищаючи мирне небо України, даючи змогу нам усім жити і працювати. Також у своїй роботі обласна адміністрація приділяє значну увагу питанню національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. “Хочемо мати сильну державу, маємо виховувати нашу молодь патріотами своєї рідної землі. Адже нам є чим пишатись: героїчна тисячолітня історія, величні гетьмани, багатюща унікальна культура, великі можливості розвитку сьогодення. Ми і надалі будемо працювати так, щоб наші захисники та ветерани відчували турботу держави”, – сказав Сергій Тюрін.

В свою чергу, заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції зауважив, що основною метою таких зустрічей має бути результат, а саме основне віднайти відповіді на ті питання, які сьогодні турбують як членів сімей загиблих, так і учасників АТО/ООС. “Загалом ми розуміємо проблеми, але я хочу, щоб ви безпосередньо розповіли про ті проблеми, з якими маєте справу щодня. І тоді ми зможемо звернути увагу на них як на рівні держави, так і на рівні області”, – сказав Олексій Ілляшенко.

Серед найбільш актуальних питань, які були озвучені присутніми під час спілкування – забезпечення житлом та земельними ділянками, лікування та реабілітація членів сімей загиблих та поранених бійців, допомога в адаптації учасників бойових дій та членів їх сімей в мирному житті, підтримка ветеранського руху, увічнення пам’яті загиблих Героїв та національно-патріотичне виховання молоді тощо.

Також під час наради Олексій Ілляшенко вручив подяку Міністерства у справах ветеранів України ветеранам АТО Хмельниччини.