20.07.2021 — 16:25

В області триває підготовка до проходження опалювального сезону 2021-2022 років

З метою сталого проходження опалювального сезону 2021-2022 років, забезпечення бюджетних закладів громад області послугами з постачання та розподілу природного газу, а також мінімізації можливих ризиків припинення газопостачання через відсутність укладених договорів сьогодні заступник голови ОДА Сергій Ткачук провів селекторну нараду з головами територіальних громад, РДА та керівниками окремих структурних підрозділів ОДА. Також до обговорення долучилися представник АТ «Хмельницькгаз» та інші запрошені.

Учасники наради порушили ряд проблемних питань щодо проведення тендерних процедур закупівлі енергоресурсів відповідно до вимог Законів України “Про ринок природного газу” і “Про публічні закупівлі” та з урахуванням кон’юнктури ринку природного газу.

“До початку опалювального сезону залишилося обмаль часу. Відтак, не відкладаючи, кожен голова тергромади та головний розпорядник коштів має зв’язатися зі своїм постачальним газу, аби мати розуміння того, чи будуть отримані ліміти на газ, і по якій ціні його постачатимуть. Тому проаналізуйте та зрозумійте ситуацію на місцях, аби бути готовим до проходження опалювального сезону”, – наголосив заступник голови ОДА.

Також посадовець повідомив, що вже на наступному тижні має відбутися чергова селекторна нарада на якій буде заслухано звіт голів тергромад та головних розпорядників коштів з питань, що розглядалися на сьогоднішній нараді, а за результатами озвучених проблем будуть спільно напрацьовані шляхи їх вирішення.