31.08.2016 — 10:51

Робоча група облдержадміністрації відвідала Сатанів

30 серпня 2016 року відбулася робоча поїздка до селища Сатанів Городоцького району. У виїзді взяли участь т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова, представники відділу охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області, Департаменту екології та природніх ресурсів облдержадміністрації, Редакційно-видавничої групи по підготовці до видання тому Зводу пам’яток історії та культури України по Хмельницькій області, а також представники Громадської ради при облдержадміністрації.

DSC_0132

Основна увага була звернута на питання щодо підготовки пакету документів про оголошення природних територій курорту Сатанів курортом державного значення. Спільно з представниками  Сатанівської селищної ради члени робочої групи оглянули курорт Сатанів. За результатами огляду прийнято рішення звернутися до Інституту громадського здоров’я імені О.М.Марзєєва НАМН України та ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» з метою визначення обсягу робіт та розрахунків вартості підготовки відповідної документації.

DSC_0133

Крім того, робоча група  оглянула Базарну площу у селищі Сатанів, на території якої у 2015 році відкрито підвальні приміщення, в яких у 1941 році були живими замуровані понад 240 жителів Сатанова єврейської національності. На даний час залишається невирішеною конфліктна ситуація, що склалась у зв’язку з тим, що орендар земельної ділянки  не дає згоди на продовженння археологічних досліджень. В такій ситуації встановити історичні факти та належним чином увічнити пам’ять загиблих поки неможливо.

DSC_0112DSC_0076-300x200

За матеріалами управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації