05.08.2021 — 15:00

Будівельників Хмельниччини привітали із професійним святом

Сьогодні, напередодні Дня будівельника, котрий щороку відзначають у другу неділю серпня, у малому залі обласної філармонії зібрали кращих представників галузі регіону, аби привітати та вручити відзнаки в честь цього свята.

Вітаючи майстрів-будівельників, заступник голови ОДА Володимир Юр’єв звернув увагу на спільні досягнення адміністрації та підрядників у сфері будівельних процесів, спрямованих на поліпшення інфраструктури області. У минулому році в область з державного бюджету на реалізацію проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів та доріг було спрямовано понад 1 млрд. 217 млн. гривень.

Завершено будівництво та введено в експлуатацію нові будівлі шкіл у с.Корчик та Залужжя Шепетівського району, дитячого садка у с.Давидківці Хмельницького району. Реконструйовані приміщення освітніх закладів у селищах Сатанів та Закупне, селах Лісоводи, Малий Правутин, Жердя, містах Деражня та Дунаївці.

У минулому році завершено роботи з реконструкції стадіонів в селищах Чемерівці та Наркевичі, які вже цього року відкриті для проведення спортивних змагань та інших заходів. І у поточному році є підтримка регіону з державного бюджету у загальній сумі понад 3 млрд 420 млн гривень для реалізації проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціальної сфери, інфраструктури, державних та місцевих доріг.

В рамках програми Президента України “Велике будівництво” впроваджуються проекти будівництва, реконструкції та капітального ремонту навчальних закладів у м.Славута, в Солобковецькій та Новоушицькій громадах.

Здійснюється реконструкція дитячого садочка в селищі Чемерівці, очисних споруд у м.Дунаївці та селищі Віньківці. Значні державні кошти спрямовані на завершення реконструкції стадіону у м.Кам’янець-Подільський (24,1 млн грн.) та будівництво Палацу спорту у м.Хмельницький (95 млн гривень). За кошти ДФРР та обласного бюджету продовжується спорудження нового корпусу обласної дитячої лікарні (71,1 млн грн + 7,9 млн грн) та здійснюється технічне переоснащення лікувальної кімнати променевої терапії в обласному онкодиспансері .

У цьому році завершено реалізацію проектів осучаснення приймальних відділень 10 опорних лікарень, які також отримали нове медичне діагностичне обладнання за державні кошти.

“Від обласної державної адміністрації сердечно вітаю Вас з професійним святом – Днем будівельника! Людство розпочало свій цивілізований шлях з того часу, як вперше збудувало власний будинок, аби захистити себе від природніх ризиків, чи то хижаків, а далі збудувати величні замки, храми, мости, і тим самим створити монументальні пам’ятники у містах, країнах, що дивують і захоплюють до нині. Вашими руками, вашим розумом ми славимо Хмельниччину та робимо її колоритною і привабливою,” – зазначив Володимир Юр’єв.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у будівництво житла, об’єктів соціально-культурного, промислового та комерційного призначення, розвиток будівельної галузі області та з нагоди Дня будівельника нагороджено почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:

ГАРКУШУ Євгена Миколайовича – інженера-будівельника технічного відділу товариства з обмеженою відповідальністю «Арден Палац», смт Сатанів

ГУРМАН Лілію Володимирівну – головного економіста державного підприємства «Хмельницька обласна служба єдиного замовника»

ГУРСЬКОГО Віктора Дмитровича – електрозварника ручного зварювання 5 розряду товариства з додатковою відповідальністю «Хмельницъкзалізобетон»

КУБЯКА Юрія Валентиновича – кранівника баштового крана багатопрофільного виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Рокор», м. Кам’янець-Подільський

САБІТОВУ Валентину Василівну – маляра-штукатура приватної фірми «Діта», м. Хмельницький

САМПІРА Володимира Дмитровича – директора приватного підприємства «Спорт-Прогрес», м. Хмельницький

ШТУНДЕРА Олександра Ілліча – виконавця робіт товариства з обмеженою відповідальністю «БВК ФОРВАРД ПЛЮС»

А також оголошується Подяка:

КОРЧАК Валентині Іванівні – головному бухгалтеру державного підприємства «Хмельницька обласна служба єдиного замовника»

ЛУКІЯНЧУКУ Віталію Івановичу – слюсару-сантехніку 5 розряду приватного підприємства «Сантехмонтаж-Еліт», м .Хмельницький

СКАЛЬНИК Катерині Іванівні – начальнику відділу транспорту товариства з обмеженою відповідальністю «Будівелъний Алянс Груп» м. Хмельницький

ТИМЧУКУ Віктору Федоровичу – машиністу екскаватора 5 розряду товариства з додатковою відповідальністю «Хмелъницькзалізобетон»