10.08.2021 — 17:14

Підготовка до проведення кроссекторального освітнього форуму

У рамках Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», приурочений 30-річчю Незалежності України, Міністерством освіти і науки України рекомендовано проведення у регіонах обласних форумів та стратегічних сесій або дискусійних панелей за участі педагогічних працівників області та зацікавлених осіб.

З цією метою заступник голови ОДА Володимир Юр’єв провів засідання організаційного комітету з підготовки та проведення кроссекторального освітнього форуму «Хмельниччина НЕЗАЛЕЖНА» «Розвиток галузі освіти в умовах децентралізації», який відбудеться 27 серпня у Хмельницькому обласному академічному муздрамтеатрі ім. М. Старицького для голів територіальних громад, керівників місцевих органів управління освітою, голів місцевих профспілкових організацій, керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів обласного підпорядкування, опорних закладів загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів.

Мета заходу – визначення стратегічних цілей розвитку освіти в період проведення адміністративно-територіальної реформи й децентралізації влади в Україні, обговорення широкого кола найбільш актуальних питань реформування галузі та організований початок нового 2021/2022 навчального року.

У ході засідання члени оргкомітету обговорили найважливіші організаційні питання, зокрема, щодо заходів безпеки та підготовки місця проведення форуму з врахуванням усіх карантинних вимог, а також обговорили програму проведення та вимоги до виступів на дискусійних панелях.