10.08.2021 — 20:33

В рамках програми “Велике будівництво” триває капітальний ремонт стадіону у Кам’янці-Подільському

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гамалій спільно із своїм заступником Сергієм Ткачуком ознайомився з поточним станом будівельних робіт, що ведуться на стадіоні імені Г.А. Тонкочеєва у Кам’янці-Подільському. Нагадаємо, зараз тут триває капітальний ремонт в рамках програми Президента “Велике будівництво”.

Як зазначив Сергій Гамалій, Кам’янець-Подільський славиться не лише історичними пам’ятками, а й давніми спортивними традиціями, адже з ним пов’язана доля багатьох спортсменів, які завдяки своїм видатним здобуткам відомі далеко за межами України.

“Цей стадіон для міста є дуже важливим, адже слугуватиме ареною для багатьох спортивних змагань, у тому числі і міжнародного рівня. Зараз ми пильно стежимо за ходом робіт та зробимо все від нас залежне, аби вони виконувалися вчасно і на належному рівні. У планах – завершити їх до кінця року,” – сказав очільник ОДА.

Нагадаємо, що період реалізації проєкту – 2019-2021 роки. На превеликий жаль, через недобросовісних підрядників у минулі роки було втрачено і час, і ресурси. Навіть ту незначну кількість роботи, що була виконана ними, цього року довелося переробляти, аби забезпечити нормальну роботу усіх систем. Зараз будівельники активно працюють над монтажем конструкцій глядацьких трибун та мережі для системи автоматичного поливу. Також ведуться внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи.

Загальна кошторисна вартість становить майже 39 млн грн, а залишок коштів, необхідний для введення об’єкта в експлуатацію – 35,4 млн гривень. Аби завершити роботи, передбачено виділити 24,1 млн грн з державного фонду регіонального розвитку, 5 млн грн – з місцевого бюджету та 7 млн грн – за рахунок коштів субвенції на розвиток окремих територій.

Станом на 05.08.2021 року з ДФРР профінансовано 13,2 млн грн, з яких освоєно 10,4 млн грн (78,8% від обсягу профінансованих та 43,3% від передбачених коштів). Крім того, профінансовано та освоєно в повному обсязі 1,86 млн грн з місцевого бюджету. Також вже профінансовано 4,9 млн грн коштів субвенції.

Замовником проєкту виступає  ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», підрядник – ПП «Спорт Прогрес» м.Хмельницький.

Згідно проєктно-кошторисної документації на стадіоні передбачено влаштування бігових доріжок та футбольного поля, трибун та білятрибунних приміщень. Сергій Гамалій зазначив, що у разі виготовлення міською радою відповідного проєкту щодо добудови ще однієї трибуни, обласна адміністрація сприятиме залученню коштів з державного бюджету на його реалізацію. В проєкті може бути передбачено облаштування під трибунами як роздягалень, так і приміщень під комерційну діяльність.