17.08.2021 — 15:28

На Хмельниччині стартував Всеукраїнський творчо-живописний пленер “Насолодження Україною: Мальовнича Хмельниччина”

До 30-річчя Незалежності України Хмельницька обласна державна адміністрація, Національна спілка художників України та ГО “Земляцтво “Хмельниччина” проводять Всеукраїнський творчо-живописний пленер “Насолодження Україною: Мальовнича Хмельниччина”. Це щорічна художньо-мистецька акція Національної спілки художників України.

Зустрілися з учасниками пленеру, а саме членами Київської міської організації Національної спілки художників України, художниками м. Києва та регіонів України, перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін та заступник директора Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій – начальник управління цифрової трансформації, курортів та туризму Костянтин Дєтковський.

Як розповіли організатори, у межах пленеру заплановано творче спілкування митців та зацікавлених осіб різних категорій по містах та селах Хмельницької області, презентація художніх напрямків і шкіл, написання творів живопису, знайомство з місцевою історико-культурною спадщиною тощо.

“Пишаємося тим, що такий проєкт розпочинається з Хмельниччини. Впевнений, що результати продемонструють, що наша область прекрасна та мальовнича. Це одна із тих головних цілей до якої ми всі спільно прагнемо – популяризувати наш край через мистецтво, що в свою чергу сприятиме розвитку туристичної галузі та інших інвестиційних напрямків”, – сказав Сергій Тюрін.

Зазначимо, що пленер проводиться в межах кількаденного перебування на теренах області. По його завершенні кожним учасником будуть безкоштовно подаровані мистецькі твори, які в подальшому будуть передані на постійне збереження та експозиції в фонди місцевих художників музеїв, картинних галерей тощо. Зокрема, учасники пленеру вирушать до локацій у с. Маліївці та с. Лисець (Дунаєвецька міська ОТГ), де зустрінуться з мешканцями сіл, відвідають палац М. Орловського, водоспад “Бурбун”, місцевий краєзнавчий музей, Замчисько та Сон-гору та інші мальовничі місця нашого краю.

Завершальним етапом щорічного пленеру є організація й презентація мистецької виставки його учасників на платформі у м. Києві.