17.08.2021 — 15:27

Відбулися командно-штабні тренування з ліквідації лісових пожеж та надзвичайних ситуацій

17 серпня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Білика проведено командно-штабні тренування  спільно з керівниками управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства. В онлайн-режимі до тренувань приєднались керівники територіальних громад.

Розпочинаючи навчання, Володимир Білик відзначив, що лісові пожежі зараз стають все більш поширеними і є загрозою для усього населення не лише нашої держави. Вже цьогоріч зафіксовано низку масштабних пожеж в інших країнах, що  в першу чергу загрожують безпеці громадян та завдають непоправного збитку для низки галузей економіки.

“Станом на сьогодні, на території області зафіксовано 296 пожеж в природних екосистемах, з яких 6 – в лісових масивах, що завдало значних збитків. Тож ми повинні розуміти усю важливість даного питання та відпрацювати злагодженість дій у разі виникнення загоряння на території області”, – наголосив Володимир Білик.

Головною метою сьогоднішніх командно-штабних тренувань є відпрацювання порядку дій керівного складу управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства з  відповідними представниками територіальних громад під час організації заходів щодо гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

Учасниками наради обговорено загальний алгоритм дій під час гасіння лісової пожежі, порядок інформування, оповіщення та евакуації людей з населеного пункту та озвучено основні дії та функції органів влади під час гасіння лісових пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій.

У ході заходу закцентовано увагу керівників Олешинської, Крупецької, Плужненської, Білогірської, Михайлюцької, Судилківської територіальних громадах на активізації роботи з даного питання.

Загалом, в області визначено 24 населених пункти, що розміщені на території Шепетівського району, які безпосередньо межують з лісовими масивами. Тому невдовзі на таких територіях проведуть практичні навчання, аби в повній мірі перевірити готовність до локалізації та гасіння вірогідних пожеж.