01.09.2016 — 15:13

На Хмельниччині перший дзвоник пролунав для 14 тисяч першачків

IMG_6404

1 вересня у школах Хмельниччини відбулись урочисті лінійки та перші уроки. День знань – став початком навчального року для сотні тисяч учнів.

Сьогодні, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук взяв участь у святі першого дзвоника та відкритті оновленого корпусу початкової школи у навчально-виховному комплексі Віньковецького району.

Саме у цьому закладі завершено капітальний ремонт корпусу №2 (загальна вартість виконаних робіт становить 4 млн.403 тис. грн.. з державного, обласного та місцевого бюджетів), в якому  функціонуватиме 12 початкових класів.

Олександр Олександрович зазначив, що на теренах Хмельниччини забезпечено доступ до якісної освіти майже для 130 тисяч учнів, а перший дзвоник пролунав для 14 тисяч першачків.

«Саме зараз формується нова українська патріотична еліта, і освіта є однією з найважливіших галузей у цьому процесі», – наголосив очільник області.

На сьогодні, створено чотири опорні школи, які вже отримали відповідне фінансування у розмірі 11 млн.гривень. Успішно працює програма «Шкільний автобус», відповідно до якої, автобусний парк області нараховує 370 одиниць техніки. Крім цього, шкільні бібліотеки поповнились новими підручниками і посібниками за кошти субвенції більше 2 млн. гривень.

IMG_6438

З початком нового навчального року усіх учнів привітали вчителі, батьки та гості урочистості.

Висловлюючи слова подяки вчителям, батьківському комітету та щирі вітання учням Олександр Корнійчук вручив школі сертифікат на комп’ютерний клас та подарував телевізор.

IMG_6387

IMG_6423

IMG_6420

IMG_6429

Довідково.

Віньковецький навчально-виховний комплекс у складі середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та гімназії Віньковецького району Хмельницької області  створений у 2004 році шляхом реорганізації Віньковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Навчальний заклад знаходиться комунальній власності районної ради. Керівник навчально-виховного комплексу Богданов Іван Миколайович, 1956 року народження.

         Навчально-виховний комплекс, як гімназія здійснює поглиблене вивчення предметів гуманітарного циклу та забезпечує вивчення двох іноземних мов (англійської, німецької). В закладі створені умови для профільного навчання: профіль української філології, історичний. Навчання  здійснюється українською мовою.

         В 2016-2017 навчальному році у Віньковецькому НВК буде навчатися 637 учнів. Це найбільший навчальний заклад, в якому навчається третина учнів району.

Функціонуватиме така мережа класів:

1 класів – 3 класи

2 класів – 3 класи

3 класів – 3 класи

4 класів – 3 класи

5 класів – 3 класи

6 класів – 3 класи

7 класів – 3 класи

8 класів –  3 класи

9 класів – 2 класи

10 класів – 2 класи

11 класів – 2 класи

         Навчально-виховний процес будуть забезпечувати 83 педагогічних працівники.

         На базі закладу діють гуртки від будинку дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи.

         Систематична робота з обдарованими учнями сприяє перемогам у районних, обласних спортивних і мистецьких конкурсах, конкурсі захисті науково-дослідницьких робіт МАН України. У минулому навчальному році з 8-ми претендентів на нагородження золотою медаллю семеро  отримали золоту медаль і  одна випускниця – срібну. Це всі учні гімназійного класу. Одна учениця за результатами ЗНО отримала 200 балів з двох предметів (історія України,  українська мова).

         В закладі створена належна матеріально-технічна база. Діють три комп’ютерні класи, які мають вихід до мережі Інтернет. У навчальному закладі є кабінет фізики, який обладнаний ноутбуком, проектором, інтерактивною дошкою. Наявний спортивний зал, їдальня, кімната-музей  «Бойовий шлях Темрюкської дивізії», бібліотека, центр мультимедійних засобів навчання, виробничі майстерні.

Велика робота проведена по підготовці до нового навчального року. Завершено роботи по капітальному ремонту корпусу №2 Віньковецького НВК, в якому буде  функціонувати 12 початкових  класів, де навчатимуться  297 учнів. Навчально-виховний процес забезпечуватимуть 30 працівників педагогічного та обслуговуючого персоналу.

         Замовник капітального ремонту є державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Виконавець робіт – ПП «Мегапрогрес» м.Хмельницький. Загальна вартість виконаних робіт становить 4 млн.403 тис. грн. з державного, обласного та місцевого бюджетів.

         Для  навчального корпусу №2 Віньковецького  НВК придбано   шкільні меблі, класні дошки, жалюзі на вікна, стенди,  на що використано  250 тис.грн.

IMG_6440