01.09.2016 — 15:05

Хмельницька обласна служба зайнятості співпрацюватиме з Фондом Сталого Розвитку «Стара Волинь»

31 серпня відбулася зустріч заступника директора Хмельницького обласного центру зайнятості Ольги Пушкар із керівником Фонду Сталого Розвитку «Стара Волинь» Наталією Гнатюк та волонтером Корпусу Миру США в Україні Андре Мейсон. Обговорювалися питання щодо участі обласної служби зайнятості в реалізації проекту Хмельницької обласної ГО Фонд Сталого Розвитку «Стара Волинь» – «РАЗОМ будуємо спроможну громаду».

О.П. 1 Волонтери

«Даний проект, – зазначила Наталя Гнатюк, – спрямований на активізацію процесу об’єднання сільських громад. Ми плануємо розробити і впровадити  он-лайн курс моделювання спроможної (самодостатньої) громади. Курс розрахований на державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, громадських активістів. Для цього ми плануємо розробити модель самодостатньої спроможної територіальної громади і напрацювати алгоритм адаптації цієї моделі на базі трьох відібраних сільських мікрорегіонів з центрами в смт Комінтернівське Одеської області, с. Заболотці Бродівського району Львівської області та в с. Новокраснівка Володарського району Донецької області».

Отож, наразі готується Договір про співпрацю між Хмельницьким обласним центром зайнятості та Фондом Сталого Розвитку «Стара Волинь» щодо реалізації вищезазначеного проекту, оскільки одним із викликів, що стоять перед сільською громадою, є безробіття, незайнятість, як наслідок – моральні та матеріальні проблеми сільського населення.

Хмельницький обласний центр зайнятості з 2004 року тісно співпрацює з Школою Сталого Розвитку «Стара Волинь» та Кластером сільського туризму «Оберіг» (смт Гриців, Шепетівський район) з питань розвитку сільських громад, популяризації сільського туризму та має позитивний досвід щодо участі в подібних проектах.

До відома: Протягом січня–липня 2016 року на обліку в обласній службі зайнятості перебувало 15,3 тис. безробітних – мешканці сільської місцевості. Майже кожен другий -працевлаштований, близько 3тис. – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру, понад 2тис. – пройшли професійне навчання.

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15 (відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи)

За матеріалами Хмельницького обласного центру зайнятості