20.08.2021 — 13:35

Проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін провів позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС облдержадміністрації. До участі у засіданні долучилися голови РДА, голови територіальних громад, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники окремих відомств, установ області та запрошені.

На порядок денний виносилося питання про забезпечення жорсткого контролю за дотриманням вимог протиепідемічних заходів, а також зосередження уваги організаторів урочистостей та відповідальних за їх проведення посадових осіб щодо неухильного дотримання відповідних санітарно-епідемічних вимог під час святкових днів.

Як зазначив Сергій Тюрін, проведення сьогоднішнього засідання обумовлено зростанням захворюваності на COVID-19, а також наближенням святкових днів. Тому, відмітив посадовець, в ці дні кожному необхідно зосередитися на неухильному виконанні усіх протиепідемічних заходів, які визначені відповідними документами, аби не допустити критичних наслідків.

Також перший заступник голови ОДА вкотре звернув увагу голів РДА та територіальних громад на важливість вакцинальної кампанії. “Ми маємо зробити усе можливе, щоб не допустити спалаху захворюваності. Тож проводьте агітаційні кампанії, працюйте з сімейними лікарями, аби донести до населення важливість і актуальність щеплень”, – сказав він.

В свою чергу, в.о. директора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Габрикевич розповів, що на сьогоднішній день в області уже зареєстровано 46 випадків  штаму COVID-19 «Дельта». За його словами, така ситуація є досить тривожна, оскільки даний штам є домінуючий і досить швидко розповсюджується. Тож зараз вкрай важливими залишаються прості речі, які можуть вберегти від захворювання, а саме носіння масок, дотримання дистанції, привил безпеки в транспорті та закритих приміщеннях, правил особистої гігієни, утримання від відвідування місць великого скупчення людей, уникнення контактів з людьми, у яких є ознаки вірусних інфекцій тощо.

Детальніше з протоколом засідання можна ознайомитися тут