20.08.2021 — 17:14

Володимир Юр’єв провів засідання регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти

Замовлення на підготовку фахівців робітничих професій має формуватися на основі глибокого аналізу специфіки бортництва регіону та відповідати реальним потребам ринку праці. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв під час засідання регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти, яке відбулося сьогодні в облдержадміністрації.

Як зазначив посадовець, це один із головних меседжів, який був озвучений на Всеукраїнському серпневому форумі «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом в контексті реформування професійно-технічної освіти.

“Керівництво закладів профтехосвіти має чітко розуміти, що фахівці, яких вони готують, мають бути висококваліфікованими та затребуваними для області, адже на їх підготовку витрачаються значні кошти. Саме такий підхід до формування регіонального замовлення надалі буде визначати перелік професій та кількість тих фахівців, навчання яких буде фінансуватися з бюджету,” – підкреслив Володимир Юр’єв.

У ході засідання відбулося представлення нових членів ради професійної (професійно-технічної) освіти. Також учасники заходу внесли зміни до затверджених показників регіонального/державного замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у 2021/2022 навчальному році у закладах професійної (професійно-технічної), передфахової вищої та вищої освіти області, які фінансуються за кошти обласного бюджету, та у закладах  професійної (професійно-технічної) освіти, які фінансуються за кошти бюджету міста Хмельницького. Зміни внесено у межах виділеного раніше фінансування.