01.09.2016 — 16:36

В області урочисто відзначили День знань

Життя – це великий урок, і всі ми в ньому учні. Саме тому День знань – не просто свято чи початок ще одного навчального року. Це нові відкриття та досягнення, адже розвиток без знань неможливий.

1 вересня у всіх школах Хмельниччини в День знань відбулись свята Першого дзвоника. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, нових звершень, самостійного життя.

Т.в.о.першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний у цей день завітав до Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія», який розпочинає навчальний рік у статусі опорної школи,  щоб привітати учнів та педагогів району із початком нового 2016/2017 навчального року.

3 1 2

«Дорогі школярі, сьогодні для вас надзвичайно хвилюючий день, саме тому побажати вам успіхів, зростати енергійними, здоровими, щасливими і слухняними. Шановні одинадцятикласники, у вас розпочинається відповідальний період у шкільному житті, проведіть його результативно, отримайте гарні оцінки і оберіть щасливу дорогу в доросле життя» – зазначив у своєму вітальному слові т.в.о.першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний.

Олег Вікторович вручив директору закладу Любові Бізюк сертифікат на 15 комп’ютерів від голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука.

Цього ж дня Олег Гуменний разом із головою районної державної адміністрації Борисом Яцковим, заступником голови районної ради Михайлом Борисюком, т.в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ларисою Сологуб відвідали свято Першого Дзвоника в Мислятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

У зв’язку припиненням діяльності Більчинського НВК «ЗОШ І-ІІ ст., дитячий садок» та для забезпечення якісного підвозу учнів з села Більчин, Більчинка, Лопушне до Мислятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Олег Гуменний та Борис Яцков вручили директору школи Раїсі Янковій ключі від нового шкільного автобуса, який було придбано за кошти освітньої субвенції та частково до фінансовано за рахунок коштів районного бюджету.

564

Директор школи Раїса Янкова та Мислятинський сільський голова Ірина Гордієнко висловили подяку обласній та районній владі за турботу про жителів Мислятинської громади.

Заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко взяв участь в урочистій лінійці опорної школи Летичівський НВК №1 «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», привітав учнів, батьків, учителів і усіх присутніх з Днем знань та вручив директору школи від облдержадміністрації сертифікат на 15 персональних комп’ютерів. На урочистому святі з привітальними словами звернулися до усіх присутніх також голова районної державної адміністрації Ірина Матлаєва, заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Сергій Нікітішин, який подарував дітям з родин вимушених переселенців символічні подарунки – набори шкільного приладдя, аби перебування маленьких українців на території Летичівщини було комфортнішим, директор опорної школи Віталій Черняхович та голова Летичівської ОТГ Ігор Тисячний.

71В рамках візиту в опорну школу Володимир Кальніченко оглянув навчальні кабінети, спортивний зал та їдальню. Окрім того посадовець оглянув також дитячий садочок «Веселка», який було відкрито 24 серпня до 25-ї річниці незалежності України.

2 6

4

5

Т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерій Олійник, голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Анатолій Яримюк відвідали Старосинявський навчально-виховний комплекс « ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія». Під час святкового заходу Валерій Олійник передав вітання від голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука та побажав високих досягнень і мирного неба над головою.

У своєму виступі Валерій Цезарович відзначив, що Старосинявський НВК « ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» є одним із 4-х опорних навчальних закладів у Хмельницькій області: «З метою надання дітям якісної освіти зараз є перспективно створювати опорні школи. Тобто найбільша школа з кращою базою стає центральною, до неї довозять дітей з сусідніх сіл. Школа першого ступеня – початкова школа – має бути максимально наближена до учнів. Тому при створенні опорних шкіл довколишні школи буде понижено до першого чи першого-другого ступеня. Але вже здобувати середню освіту учням краще в опорних школах. Це вимога часу,»- підкреслив посадовець.

43

З державного бюджету на розвиток зазначеної школи виділено 2 млн 400 тис. грн., які необхідно освоїти до кінця 2016 року. Держава і надалі планує підтримувати розвиток опорних шкіл. Представник Хмельницької облдержадміністрації наголосив на великій відповідальності з освоєння коштів з державного бюджету та ефективній реалізації в сфері освіти. На завершення виступу Валерій Олійник вручив директору навчального закладу сертифікат на придбання 15 комп’ютерів для даної школи.

2 1