22.08.2021 — 14:58

Сергій Гамалій: Здійснення віковічних мрій можливе лише у єдності

Напередодні відзначення знаменної дати – 30-ї річниці Незалежності України, на кордоні між Хмельниччиною та Тернопільщиною розгорнуто найдовший держаний прапор, як символ єдності та неподільності наших територій.

Три тисячі людей, одягнених у вишиванки, тримали 3-кілометровий прапор на кордоні областей: між громадами Гуківської та Скала-Подільської територіальних громад. Загалом державний стяг мав довжину по 1500 метрів з кожної із сторін, завдяки чому генеральна директорка Книги рекордів України Ганна Крисюк зафіксувала встановлення Національного рекорду України у номінації «Найдовший прапор Єдності Українського народу» у вигляді стрічки у кольорах Державного Прапора України.

Учасниками заходу стали очільники областей, керівники міст та територіальних громад, представники депутатських корпусів обласних рад та мешканці громад. Кожен присутній отримав сертифікат учасника встановлення рекорду України, а Дипломи Книги рекордів України вручили голові Хмельницької облдержадміністрації Сергію Гамалію, голові Тернопільської облдержадміністрації Володимиру Трушу, а також керівникам територіальних громад.

Відзначаючи важливість цієї події, Сергій Гамалій зазначив, що напередодні відзначення Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України встановлення такого важливого рекорду є яскравим доказом того, що ми – єдина нація, єдиний народ у нашій рідній, неподільній, незалежній країні.

Учасники свята також вшанували пам’ять визначного українського діяча, командира УПА Романа Шухевича, який, за переказами, знайшов спочинок саме ту, на схилах Збруча, та невідомого солдата, поклавши квіти до пам’ятних знаків.

Окрім того, кожний присутній мав можливість взяти участь в акції «Заплетемо Україну разом». Для цього потрібно було написати на синьо-жовтій стрічці своє побажання для нашої країни, кожного громадянина та прикріпити її на встановленому стенді, утворивши мапу України.

На завершення заходу Сергій Гамалій та Володимир Труш вручили відзнаки обласних адміністрацій та цінні подарунки.