23.08.2021 — 14:42

В ОДА підписали Меморандум про співробітництво у сфері залізничного транспорту

Питання налагодження залізничного сполучення між населеними пунктами області на сьогодні є дуже актуальним, оскільки цей вид транспорту дозволяє швидко, зручно та недорого подорожувати. Вже тривалий час мешканці громад області піднімали питання щодо відсутності приміського залізничного сполучення з Кам’янцем-Подільським.

З ініціативи голови ОДА Сергія Гамалія відбулися переговори з керівництвом Південно-Західної залізниці з метою вирішення цієї проблеми. Результатом перемовин стало підписання Меморандуму про співробітництво у сфері залізничного транспорту. Сьогодні його підписали голова ОДА Сергій Гамалій та директор виконавчий регіональної філії “Південно-Західна залізниця” Артем Миронович у присутності народного депутата України Сергія Мандзія та заступників голови ОДА. Також Меморандум своїми підписами мають скріпити очільники Шепетівської, Хмельницької, Старокостянтинівської, Кам’янець-Подільської, Ярмолинецької, Ленковецької, Сахновецької, Розсошанської, Новодунаєвецької, Смотрицької, Гуменецької, Судилківської, Антонінської, Красилівської ОТГ.

Документ має на меті покращення якості надання послуг пасажирам в приміському сполученні, розвиток та стабілізацію приміських пасажирських перевезень і збільшення їх обсягів на Хмельниччині. Відтак, уже 30 серпня з Шепетівки до Кам’янця-Подільського вирушить перший потяг, що дозволить людям з легкістю добиратись додому з роботи та пересуватися Хмельниччиною. Передбачається, що подорож буде займати близько чотирьох годин, а обслуговуватиме маршрут зручний потяг, який було відремонтовано саме для цього.

Як зауважив Сергій Гамалій, підписання цього Меморандуму є результатом злагодженої командної роботи ОДА, громад та народних депутатів від фракції “Слуга народу”.

“Сподіваюся, що запуск нового маршруту дозволить жителям області комфортно та швидко дістатися з віддалених населених пунктів. А ми і надалі будемо працювати над покращенням транспортного сполучення в області”, – сказав очільник області.