24.08.2021 — 11:24

На Хмельниччині вшанували пам’ять борців за волю України

…Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла була над Україною в зв’язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, 
— продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні,
— виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, 
— здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки урочисто

проголошує

н е з а л е ж н і с т ь У к р а ї н и та створення самостійної української держави — УКРАЇНИ…

24 серпня 1991 року ці слова стали втіленням століть боротьби нашого народу за власну державність та незалежність. Оглядаючись сьогодні назад, ми згадуємо ті дні з гордістю за єдність та рішучість, з якою українці виступили в єдиному пориві, здійснюючи віковічну мрію. Століття утисків, воєн, фізичного та культурного винищення українських патріотів, заперечення існування українців як нації – все це не зломило наш народ і привело його до незалежності.

Сьогодні, 30 років потому, ми згадуємо усіх, хто наближав той пам’ятний день, та тих, хто увійшов в новітню історію, іноді і ціною власного життя захищаючи цей важливий для кожного з нас здобуток. Вшановуючи пам’ять Героїв, ветерани АТО/ООС, члени сімей загиблих у російсько-українській війні, керівництво області та міста, військові, правоохоронці, громадськість пройшли пам’ятною ходою центральними вулицями обласного центру  та поклали квіти до пам’ятників тим, хто відвойовував нашу незалежність.

«Нині ми усі є творцями нової історії, адже в умовах російської агресії, український народ продовжує боротьбу за власну свободу. Я переконаний, що перемога буде за нами, і під мирним небом ми будемо розбудовувати демократичну сучасну Україну!», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, вітаючи ветеранів АТО/ООС із 30-ю річницею Незалежності.